BIST9.127,20%0,52
USD32.3707%0.08
EURO35,0259%0.02
ALTIN2.325,51%0.22
Gündem

Nükleer savaş başlıkları Girit Adası’na… ‘İncirlik bombası patladı’

Yunanistan'ın eski genelkurmay başkanı Türkiye'ye karşı akılalmaz ifadeler kullandı, Yunan basını Almanya ve ABD'nin bir hafta içinde taraflardan görmek istediği adımı yazdı. ABD'nin İncirlik'i Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne taşıyacağı yönündeki haberler ise Washington'ı çalkaladı.

Abone OlGoogle News
16 Eylül 2020 13:31

Yunan basını, AB zirvesine bir hafta kala Doğu Akdeniz'de fırtınanın dindiğini, Ankara ve Atina'nın ABD ve Almanya'nın yardımıyla diyaloğa başladığını bildiriyor.

Kathimerini gazetesi, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in 24-25 Eylül'deki zirveden önce tarafların diyaloğunu görmek istediğini yazıyor.

Gazete Merkel'in Salı günü Yunan Başbakan Kiryakos Miçotakis'le telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini, öncesinde ise ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun devreye girdiğini aktarıyor.

Yunan basını ayrıca, Türk ve Yunan heyetlerinin ilk NATO toplantısının gerçekleştiğini, bir sonraki toplantının ise Perşembe günü yapılacağını sayfalarına taşıdı.

Atina'nın ardından bugün Güney Kıbrıs'a giden Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel, Rum lider Nicos Anastasiades'le buluştu.

Rum kesiminin Türkiye'ye yönelik daha fazla yaptırım talebinde bulunduğunu bildiren Yunan basını, Güney Kıbrıs'ın Belarus'a yönelik yaptırımları bloke ettiğini hatırlattı.

Yunanistan'ın eski genelkurmay başkanı Michalis Kostarakos ise, Facebook hesabından paylaştığı uzun değerlendirme yazısında Türkiye'ye karşı akılalmaz ifadeler kullandı.

Oruç Reis sismik araştırma gemisinin 'taktik' olarak çekildiğini savunan Yunan general, Türkiye'nin gelecek yıllarda da meydan okumalarına devam edeceğini ileri sürdü.

Türk-Yunan ilişkilerinin asla normalleşmeyeceğini, 'yeni Osmanlı'nın gündemde olduğunu iddia eden Kostorakos, "Hala başlangıçtayız" dedi.

Yunan basını, ABD'nin İncirlik Hava Üssü'nde depoladığı 50 nükleer savaş başlığını Girit Adası'ndaki Suda Üssü'ne taşımaya hazırlandığı yönündeki söylentilerin arttığına hafta başında dikkat çekmişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar