BIST9.693,46%1,77
USD32.584%0.17
EURO34,7890%0.30
ALTIN2.510,30%1.04
Gündem

Onikişubat Belediyesi’nden Barbaros Mahallesine Dev Tesis

Onikişubat Belediyesi Barbaros Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Bilgi Kültür Evi ve Kapalı Yüzme Havuzu’na, 2013 yılında Mardin’de şehit düşen Polis Memuru Cengiz Engizek’in ismini verdi.

Abone OlGoogle News
16 Eylül 2020 12:03

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış için alana gelen misafirlerin kontrol noktalarında ateş ölçümleri yapılarak maske ve mesafe kuralına riayet edilerek alana giriş yapmaları sağlandı.

Açılışa; AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal, Sayın Valimiz Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Milletvekillerimiz Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç, Habibe Öçal, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör, AK Parti AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, şehidimizin ailesi, muhtarlarımız ve vatandaşlar katıldı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

“Yaklaşık 6,5 yıldan bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın bize tevdi ettiği Belediye Başkanlığı görevini yürütmeye gayret ediyoruz. Mesai arkadaşlarımız olan muhtarlarımızla güzel işler yaptık, belki tarihinde görülmemiş işler yaptık. 2014 yılında göreve başladığımızda Gençlik ve Spor Müdürlüğümüzün 1 havuzu vardı. Bugün ise Belediyemizin 7 havuzu var.7 Kültür Merkezi, 6 okul, kırsal mahallelerimize 65 Kültür Evi, kapalı spor salonları, bisiklet ve yürüyüş yolu, 12 adet halı saha, 2 adet skate park yapmışız. Spor ve eğitim anlamında gerçekten çok ciddi tesisler kazandırdık ilçemize. Sayın Cumhurbaşkanımız bizlere bu görevi milletimize hizmet için tevdi etti. İster başkan olalım ister olmayalım bizler Cumhurbaşkanımızın sevk ve idaresinde milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu yolda durmak yok.

Bugün açılışımıza teşrif eden Sayın Bakanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve tüm kıymetli misafirlerimize hoş geldiniz diyor ve tesisimizin açılışının hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise şu ifadelerde bulundu.

“Bugün şehidimizin ismini taşıyan bu Bilgi Kültür Evi ve Yüzme Havuzunu açıyoruz. Şehidimizin de ismini taşıması nedeniyle son derece güzel bir hizmet olduğuna inanıyor, Barbaros Mahallemize, Onikişubatımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum.”

Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın İmran Kılıç şu ifadelerde bulundu.

“Türkiye artık eski Türkiye değil, Kahramanmaraşımız da eski Kahramanmaraş değil. Belediye Başkanlarımızla, bütün kurumlarımızla, birimlerimizle beraber bizler alt ve üst yapı faaliyetleriyle birlikte sosyal belediyecilik de yapıyoruz. Bu bazen bir kayak pisti, bazen bisiklet yolu, bazen güreş eğitim merkezi oluyor. Sporun her dalında gençlerimiz ve insanlarımız için ne gerekiyorsa yapmaya gayret ediyoruz. Şehrimizin bu donatılarında emeği geçen, katkıda bulunan herkese saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.”

Kürsüye davet edilen Genel Başkan Yardımcımız Sayın Mahir Ünal Beyefendi ise şu sözlere yer verdi.

“Öncelikle açılışını yaptığımız hem yüzme havuzu hem bilgi evinin gençlerimizin fazlasıyla istifade etmesini temenni ediyorum.

Bugün 12 Eylül, millet iradesinin katledildiği günün yıldönümüdür. Milletin elinden egemenlik hakkının yine milletin adı kullanılarak alındığı gündür. 12 Eylül başarıya ulaştı ve Türkiye’ye 20 yıl kaybettirdi. Eğer 15 Temmuz da başarıya ulaşsaydı Türkiye her şeyini kaybedecekti. Ailelere, öğretmenlere büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarımıza 12 Eylül’ü 28 Şubat’ı, 1960 darbesinde neyi kaybettiğimiz, 15 Temmuz’da neyi kazandığımızı, egemenlik nedir, demokrasi nedir anlatmamız lazım.

Hanifi Başkanım 312 çocuk parkı yaptı, 6 yurt, merkeze 7 kültür evi, 6 okul yaptı. Siyasetçi milletin içinden geldiği için milletin her şeyini düşünür. Çocuğunu da gencini de düşünür ve milletine hizmet eder.

Allah bizleri sizlere layık etsin. Birlikte daha nice hizmetler nasip etsin. Bu tesisin hayırlara vesile olmasını ve evlatlarımızın gelişimine katkı sunmasını temenni ediyorum.”

Açılış programında protokol konuşmalarından sonra, kurdelenin kesilmesiyle tesisin açılışı gerçekleştirildi. Tesisi gezen davetlilere Bilgi Kültür evi öğrencileri ‘İşte Gidiyorum Çeşmi Siyahım’ türküsünü hem seslenderdiler hem de gitar ve bağlamalarıyla eşlik ettiler. Protokolün ve davetlilerin tesisi gezmelerinin ardından, misafirlerin hayırlı olsun dilekleri ve Başkan Mahçiçek’e teşekkürleriyle program sonlandı.

Onikişubat Belediyesi’nin açılışı yapılan tesisle birlikte biri yarı olimpik olmak üzere 6 yüzme havuzu bulunuyor. İlçede spor yapmak ve nezih bir ortamda vakit geçirmek için birçok alanı mevcut. Her yaştan kesime hitap eden bisikletleri ile ülkemizde tek ve en uzun parkura sahip Bisiklet ve Yürüyüş Yolu, ilçe merkezinde 7 adet, kırsalda 60 Bilgi ve Kültür Evi, üniversite hazırlık kursu olarak kullanılan biri sosyal etkinlik merkezi olmak üzere 2 kurs merkezi, emekliler için Millet Kıraathanesi gibi tesisleri ile halkına hizmet veriyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar