BIST9.693,46%1,77
USD32.5869%0.18
EURO34,7982%0.32
ALTIN2.508,01%0.95
Gündem

Savaş gemileri görüntülendi! Yunanistan… Sular ısındı

Doğu Akdeniz'deki gerilim bitmez bilmiyor. Antalya'nın Kaş ilçesine 2 km uzaklıktaki Meis Adası'nda Yunan askerlerinin hareketliliği bir kez daha görüntülendi. Öte yandan Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulunuyor. Stoltenberg, "Görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı" dedi. İşte son dakika haberinin detayları...

Abone OlGoogle News
04 Eylül 2020 15:32

Antalya'nın Kaş ilçesinden 2 kilometre uzaklıktaki Meis Adası'nda devriye gezen Yunan askerlerinin hareketliliği bir kez daha görüntülendi.

Fransız haber ajansı AFP, 28 Ağustos'ta servis ettiği fotoğraflarda Yunan askerlerinin, içinde turistlerin de bulunduğu bir feribotla Meis adasına indiğini duyurmuştu.

TRT Haber ekipleri adada bugün yine Yunan askerinin hareketliliğini görüntüledi. Ada çevresinde devriye halinde olan Yunan hücumbotu ile karada askeri araç hareketliliği gözlendi.

TRT World ekibi de çarşamba günü Meis Adası'nda devriye gezen Yunan askerlerini görüntülemişti.

Görüntülerde Yunan askerlerinin askeri araçla yüksek bir tepeye çıktığı, araçtan inen bir askerin Yunan bayrağı altındaki bir noktaya ilerlediği görülüyordu.

Bölgede sıcaklığın fazla olması nedeniyle buharlaşma adanın yakından görüntülenmesine izin vermiyor.

Öte yandan NATO Genel Sekreteri canlı yayında Doğu Akdeniz'deki gelişmeleri değerlendirdi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg Türkiye ile Yunanistan arasında yaşanan krizle ilgili açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, "Görüşmelerde herhangi bir anlaşma sağlanamadı" dedi ve ekledi: "Teknik gröüşmeler siyasi müzakereden ayrı tutulmalı. NATO, Almanya'nın siyasi müzakere çabasına dahil değil" dedi.

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, dün Türkiye ve Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'de çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak için teknik görüşmeler yapmak üzere mutabakata vardığını açıklamıştı. Stoltenberg, yazılı açıklamasında, "Türk ve Yunan liderlerle yaptığım görüşmeler sonrasında iki müttefik ülke, Doğu Akdeniz'de askeri çatışmayı önleme mekanizmaları kurmak ve kazalarla olayları önleme riskini azaltmak için NATO'da teknik görüşmelere başlamak üzere mutabakata vardı" ifadesini kullanmıştı.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı da, NATO Genel Sekreteri'nin sözlerine ilişkin açıklama yapmıştı: "NATO Genel Sekreteri Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimin azaltılması, deniz ve hava unsurları arasında istenmeyen kazaların önlenmesi için bir inisiyatif almıştır." şeklinde başlayan açıklama, şöyle devam ediyor:

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar