BIST9.693,46%1,77
USD32.5921%0.19
EURO34,8311%0.42
ALTIN2.502,10%0.71
Gündem

Sosyal Mesafe Değil, Adım Atacak Yer Yok!

Toplu taşıma araçlarının tıka basa dolu olması, Kovid-19' a davetiye çıkarıyor

Abone OlGoogle News
03 Eylül 2020 13:19

İstanbul’da her gün milyonlarca kişi işlerine gitmek için toplu taşıma araçlarını kullanıyor.

Kovid-19 salgını ile birlikte gelen düzenlemelerle yolcu sayılarını azaltması gereken minibüsler ve otobüsler ise yine kural tanımazlıkları ile ön plana çıkıyor.

Sabah işe giden vatandaşların mecburen kullandığı minibüsler ve özel halk otobüslerinde, bırakın sosyal mesafeyi adım atacak yer bile olmuyor.

İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler ise gün içerisinde kontrollerini sürdürüyorlar.

Fazla yolcu alan sürücülere cezai işlem uygulayan trafik ekipleri, bazen araçların içerisinden çıkan yolcu sayısına kendileri bile inanamıyorlar.

Bu görüntülerin benzeri bu sabah Avcılar- Esenyurt hattında çalışan özel halk otobüsünden geldi.

TRAFİK EKİPLERİ CEZA YAZDI

İstanbul Trafik Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı denetim de, yakalanan özel halk otobüsü sürücüsüne İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun belirlediği sayıdan fazla yolcu taşıdığı için 789 lira para cezası kesildi.

VATANDAŞ ŞİKAYETÇİ

Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı, adım atacak yer bile olmayan otobüs ve minibüslerden ise vatandaş şikayetçi. Toplu taşıma araçlarını kullananlar, İBB’ den sefer sayılarının düzenlenmesi ve arttırılmasını istedi.

KORKUDAN ÇİFT MASKE TAKIYORUZ

Vatandaşlar salgın sürecinde, normalden fazla yolcu taşıyan ve kurallara uymayan minibüs şoförlerine isyan etti. İşlerine giderken araçları kullanmak durumunda olduklarını vurgulayan vatandaşlar, araç sayısındaki yetersizliğe dikkat çekti. Korkudan çift maske taktığını söyleyen bir vatandaş ise, ”Zorunluluktan dolayı binmek zorundayız. İşe gitmek için başka şansımız yok. Maalesef herkesin özel arabası yok. Para kazanmak için çalışmak ve işe gitmek durumundayız. Ölümcül bir hastalık var bizim nasıl yolculuk ettiğimizi görüyorsunuz? Sefer sayısı arttırılsın biz de böyle yolculuk yapmayalım” diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar