BIST9.057,98%2,85
USD32.3162%0.07
EURO35,1075%0.11
ALTIN2.293,18%0.69
Gündem

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni koronavirüs kısıtlamaları

İçişleri Bakanlığı’nın 81 valiliğine gönderdiği genelgeyle düğünlere kısıtlama getirildi.

Abone OlGoogle News
03 Eylül 2020 11:49

İçişleri Bakanlığı’nın 81 valiliğine gönderdiği Covid-19 ek tedbirler başlıklı genelgeye göre ülke genelinde düğünlere kısıtlama getirildi.

Cuma gününden itibaren sokak, köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinliklere izin verilmeyecek.

Düğünler nikah merasimi şeklinde yapılabilecek ve düğünler, nikahlar en fazla bir saatte tamamlanacak. Nikahlarda dans edilmesine toplu yemek dahil olmak üzere her türlü yiyecek, içecek servisi, ikramının yapılmasına izin verilmeyecek.

Bu kapsamda 81 ilde getirilen tedbirler şöyle:

- Sokak/köy düğünü, sünnet düğünü, kına gecesi, nişan vb. etkinliklere müsaade edilmeyecek.

- Ancak nikah merasimi şeklinde yapılabilecek olan düğünler ile nikahların en fazla 1 saat süre içerisinde tamamlanmasının sağlanacak.

- Nikah merasimi şeklinde düğün veya nikah yapılacak düğün salonlarında, sandalye/koltuk düzeninin fiziki mesafe koşullarına uygun ve dans/oyun pisti/alanlarını da kapatacak şekilde oluşturulacak.

- Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğünler ile nikahlarda, oyun oynanması/dans edilmesine, toplu yemek verilmesi de dahil olmak üzere her türlü yiyecek-içecek servisi/ikramı (paketli su servisi hariç) yapılmasına, hiçbir şekilde izin verilmeyecek.

- Gelinle damadın birinci ve ikinci derece yakını olmayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımız ile 15 yaş altı çocukların düğünlere ve nikah törenlerine katılması yasaklanacak.

- Nikah merasimi şeklinde yapılacak düğün veya nikah törenlerine en az bir kamu görevlisinin (kolluk, zabıta vb.) görevlendirilmesinin sağlanarak denetim faaliyetlerine ağırlık verilecek.

- İçerisinde bulunulan kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra nikah merasimi şeklindeki düğün ve nikahlarda, bu genelge ile düzenlenen hususlar dışında daha önce valiliklere gönderilen genelge ile Sağlık Bakanlığı Covid-19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan tüm kural ve tedbirlere eksiksiz riayet edilmesi sağlanacak.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar