BIST9.915,62%2,05
USD32.509%-0.09
EURO34,7760%-0.56
ALTIN2.438,67%0.10
Gündem

Bakan Koca kritik illeri tek tek açıkladı… İşte rakamlar

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, corona virüs vaka sayısında artış olan illere ve bölgelere dikkat çekti. Bakan Koca bölgeler bazında Orta Anadolu ve Güneydoğu'yu işaret etti. Türkiye'de son 24 saatte 45 kişi, covid-19 nedeniyle hayatını kaybetti, ağır hasta sayısı 1017 oldu. Son 24 saatte 947 kişinin tedavisinin tamamlanmasıyla, iyileşenlerin sayısı 246 bin 876'ya yükseldi.

Abone OlGoogle News
02 Eylül 2020 22:53

Bakan Koca corona virüste ülke genelinde salgının kontrol altında olduğunun altını çizdi.

Koca, "İstanbul, Trakya ve Ege Bölgesi'nde ciddi bir artış yok. Orta Anadolu ve Güneydoğu'da maalesef ciddi artış var." dedi.

Bakan koca 'halen yüksek riskliler arasındalar' diyerek illeri sıraladı.

ANKARA 

Bakan Koca vaka artışlarından bahsederken, "Türkiye'de vaka sayısının en fazla olduğu il Ankara. İstanbul'u iki kat geçmiş durumda. Ankara'da tedbirleri artırma çabası içerisindeyiz." ifadelerini kullandı.

ERZURUM 

Erzurum'da maske denetimi yapan Vali Okay Memiş, düğün ve toplu organizasyonlardaki koronavirüs riskine dikkat çekerek, "Bundan sonra düğün salonlarında habersiz denetimler yapacağız" dedi.

İSTANBUL 

Vaka sayıları ile dikkat çeken İstanbul'da sıkı denetimler sürüyor. Kent genelinde önceden belirlenen noktalarda toplu taşıma araçları kontrol edildi.

Uygulama kapsamında vatandaşların ve sürücülerin maske ve sosyal mesafe kurallarına uyup uymadıkları denetlendi. Tek tek durdurulan araçlarda kontrollerini sürdüren polis ekipleri vatandaşlara, pandemi sürecinde sosyal mesafeyi korumanın ve maske takmanın önemini hatırlattı.

KAYSERİ 

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vakalarının arttığını belirterek temaslı işçinin 14 gün izolasyon iznine ayrılması gerekirken başka fabrikada çalıştığını belirtti. Vali Günaydın ayrıca "Kayserililer Nevşehir'de düğün yapıyor. Taşımalı düğün. Bunlarla ilgili ihbar gelmişti. Tedbir aldık. Çevre illerin valileriyle görüştük. Cezası var zaten ama aynı zamanda kul hakkına giriyorsunuz. İnsanların hayatını tehlikeye atıyorsunuz." diye konuştu.

SİVAS 

Sivas Valiliği sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınının yayılarak vatandaşların hayatını tehdit etmesini engellemek ve sosyal izolasyonu sağlamak amacıyla Gürün ilçesi Kaynarca köyünün İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla karantinaya alındığı bildirdi.Açıklamada, karantina nedeniyle köye giriş ve çıkışların yasaklandığı belirtildi.

BURSA 

Vakaların ciddi boyutlarda olduğu Bursa´da trafik ekipleri, minibüs ve dolmuşlarda maske ile sosyal mesafe denetimi yaptı. Kurallara uymayan sürücülere ceza işlemi uygulandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, farklı bölgelerde oluşturdukları uygulama noktalarında minibüs ve dolmuşlara yönelik maske ile sosyal mesafe denetimi yaptı. Denetimlerde, sürücüleri koronavirüs tedbirleri kapsamında uyaran ekipler, kurallara uymayan sürücülere ise ceza yazdı.

İZMİR 

İzmir Valiliği, İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından alınan yeni kuralları açıkladı. Buna göre kamu kurumları girişinde HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorulması kararlaştırılırken, daha önce belirlenen düğün saatlerinde de değişikliğe gidildi.

İzmir Valiliği, gerçekleştirilen İl Hıfzıssıha Kurulu toplantısının ardından korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında alınan yeni kararları açıkladı. Karara göre İzmir'de kamu kurumları girişlerinde HES (Hayat Eve Sığar) kodu sorulması kararlaştırıldı.

Karara dair yapılan açıklamada "İlimizde bulunan kamu binaları girişlerinde vatandaşlarımızın yeni tip koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulamasının yapılmasına, HES kodu olmayan vatandaşlarımıza sorgulama yapan görevlilerce Sağlık Bakanlığının Hayat Eve Sığar (HES) mobil uygulaması veya E-Devlet uygulamasından HES kodu alınması konusunda yardımcı olunmasına İzmir İl Hıfzıssıhha Kurulu tarafından oy birliğiyle karar verilmiştir" sözlerine yer verildi.

Bakan Koca, Yer yer Mardin, Gaziantep, Şanlıurfa ve Batman gibi bazı illerimizde hızlı hasta artışlarına bağlı hastane sıkıntısı yaşandı. Hızlı müdahale ile sorunlar aşılmaktadır. Diyarbakır gibi bazı illerimizde yakın çalışmalarımız sürdürülmektedir." bilgisini verdi. 

DİYARBAKIR 

Koronavirüs vaka sayısındaki artışla ilk 5 il arasında yer alan Diyarbakır, birinci dalganın ikinci pikini yaşıyor. Sağlık Bakanlığı, vaka artışının önüne geçmek için harekete geçti. Kent genelinde 370 filyasyon ekibi görevlendirildi ve hastanelerin yoğun bakım kapasiteleri artırıldı. Dicle Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Covid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, hem vaka sayısında, hem hastaneye yatan hasta sayısında, hem de yoğun bakım ihtiyacı olan hasta sayısında artışın yaşandığına dikkat çekerek, "Vaka sayılarındaki artışı önleyemezsek önümüzdeki günlerde özellikle yoğun bakım ihtiyacında artış ve bununla birlikte sağlık hizmetlerinde aksama yaşanabilir" dedi.

GAZİANTEP 

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, koronavirüs ile mücadelede yeni kararlar aldıklarını belirterek, şu ifadeleri kullandı: "Gaziantep'te 7 Eylül pazartesinden itibaren bağ evi vb. yerlerde düğün yapılması yasaklanmıştır. 15 Eylül'den başlayarak, kamu kurum ve kuruluşlarıyla umuma açık istirahat ve eğlence yerlerine girişte HES kodu istenilmesine karar verilmiştir."

MARDİN 

Mardin'in Midyat Kaymakamlığı'nca ilçe genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler sürüyor.İçişleri Bakanlığı'nca koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlerin sahada uygulanmasını sağlamak amacıyla Midyat Kaymakamlığı'nca oluşturulan 'Mahalle denetim ekipleri' çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, ilçe merkezi ve kırsal mahallelerdeki tüm faaliyetlerde maske, sosyal mesafe ve hijyen denetimlerinin yanı sıra koronavirüs tanılı ya da temaslıların izolasyon şartlarına uyup uymadıklarıyla incelendi.

ŞANLIURFA 

Şanlıurfa'da yeni tip corona virüsle (covid-19) mücadele tedbirleri kapsamında Hayat Eve Sığar (HES) kodu onayı, kamu kurum ve kuruluşlarına girişten mevlit, düğün gibi etkinliklere varıncaya kadar her yerde istenecek.

BATMAN 

Batman genedelinde de corona virüs vakası görülen çeşitli mahallelerde karantina uygulanıyor. Korona virüsün hızla yayıldığı ilçelerde ise vatandaşların tedbir almadığı görüldü.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar