BIST9.564,54%-1,19
USD32.4505%0.06
EURO34,5117%0.13
ALTIN2.472,74%-0.42
Gündem

GÜNEY KIBRIS RUM YÖNETİMİ SİLAHLANMAYA DEVAM EDİYOR

Kıbrıs Rum Kesimindebireysel silahlanma artıyor

Abone OlGoogle News
02 Eylül 2020 15:49

Bugün öğle saatlerinde bir televizyon kanalına bağlanan KKTC Başbakanı Ersin Tatar yıllardır bilinen gizli bir gerçeği tekrar gün yüzüne çıkardı.

Kıbrıs Rum kesiminde yaşayan insanların bireysel silahlanma da ne kadar ileri gittiklerini bir kez daha gözler önüne seren Başbakan,

Dünya Barış Günü olan 1 Eylül'de  ABD’nin 32 yıldır silah ambargosu uyguladığı Rum kesimine kısıtlama kaldırıldı.

Bu kararın ardından Rum Kesiminde bulunan silah sayısında artış olabileceğini aktaran Tatar; ‘’Bu insanlar bizimle gerçekten Kıbrıs'ta bir anlaşma isteselerdi bu kadar silaha başvurmazlardı.’’ ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz’de Türkiye ve KKTC’nin hakkını gasp etmeye çalışan Yunanistan ve Güney Kıbrıs yönetiminin bireysel silahlanma oranına dikkat çeken Başbakan Ersin Tatar; ‘’ silaha her yıl milyonlarca Euro yatırıyorlar’’ diyerek sözlerini sürdürdü.

Güney Kıbrıs’ta yaşayan ortalama her iki kişiden birinin silah bulundurması, aslında durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor.

HER VATANDAŞINI EĞİTİYOR

Güney Kıbrıs yönetiminde yaşayan herkes mecburi olarak devlet tarafından sağlanan silah ve askeri eğitimi belirli periyodlarla almak zorunda.

1974 Barış Harekatı ile birlikte soydaşlarımızın yanında olan Türkiye bugün gelinen durumda yine sessiz kalmayarak, her mecrada tepkisini dile getiriyor.

Daha önce ki yıllarda Güney Kıbrıs Rum Kesimiyle birleşmek isteyen ada sakinleri meydana gelen son gelişmelerin ardından Rum yönetimine tepkili.

Ersin Tatar Kıbrıs Rum Yönetiminin ve Yunanistan’ın gücünün Türkiye’ye yetmeyeceğini belirterek, ABD’de ki seçimler öncesi Amerika’da bulunan Rum lobisini etkilemek için ABD’nin böyle bir karar aldığını söylerken, dış borcu kat be kat fazla olan Rum kesimin sadece ABD ile değil Ortadoks olmaları sebebiyle de Rusya’dan destek gördüklerini söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar