BIST9.079,97%3,10
USD32.3474%0.17
EURO35,0832%0.04
ALTIN2.308,33%1.35
Gündem

DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı...Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı." açıklamasında bulundu.

Abone OlGoogle News
01 Eylül 2020 11:01

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu duyurdu. Bakan Soylu Twitter hesabından yaptığı açıklamada terör örgütü DEAŞ'ın sözde Türkiye emirinin yakalandığını ve tutuklandığını açıkladı.

Bakan Soylu şu açıklamayı yaptı:

"DEAŞ’ın sözde Türkiye Emiri önemli planlarla yakalandı ve tutuklandı...Teşekkürler, tebrikler Emniyet Teşkilatı"

CNN TÜRK istihbarat şefi Nihat Uludağ da şu notları paylaştı:

"Son zamanların en önemli ve en büyük operasyonlarından bir tanesi. Aylar süren bir operasyon bu. İlk operasyon geçen haftaydı. Önemli bir DEAŞ bombacısı alınmıştı. Kalaşnikof silahlarla ele geçirilmişti, Reina saldırganı gibi Taksim'de katliam yapmayı planlıyordu. İstanbul Terörle Mücadele ve İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü onu adım adım izledi. Binlerce saatlik kamera görüntüleri izlendi ve o zanlı yakalanmıştı.

O zanlının yakalanmasıyla operasyon bitmedi. Kimlerle irtibatlı olduğu, hangi lojistik hücrelerden destek aldığını ve bomba ve mühimmatın o zanlıya nerelerden geldiğini İstanbul İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri tespit etti. Türkiye'nin birçok ilinde eş zamanlı operasyon yapıldı ve DEAŞ terör örgütünün sözde Türkiye emiri gözaltına alındı. Çok sayıda lojistik destek sağlayan DEAŞ'lı teröristler de gözaltında diyebiliriz.

Eylem planları ele geçirildi, lojistik birimler ele geçirildi. Örgütün şuan üst düzey yapısıyla ilgili önemli bir bilgi İstanbul Emniyeti'nin elinde. Bu operasyonların devamının geleceğini düşünüyoruz."

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar