BIST9.548,09%-1,36
USD32.5099%0.12
EURO34,5679%0.06
ALTIN2.491,40%0.33
Gündem

4 üniversite karar aldı: Güz yarıyılı uzaktan eğitim olacak

Konya'da Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi, Konya Teknik Üniversitesi ve Balıkesir'de bulunan 17 Eylül Üniversitesi 2020-2021 eğitim- öğretim yılı güz yarıyılının uzaktan eğitim olarak gerçekleştirilmesi yönünde karar aldı.

Abone OlGoogle News
31 Ağustos 2020 22:21

Kentte eğitim veren 3 devlet üniversitesi, güz dönemi yarıyılı uzaktan eğitim sistemiyle gerçekleştirecek.

Üniversitelerin ortaklaşa yaptığı açıklamada, Konya Pandemi Kurulu'nun şehre dair uyarılarıyla farklı senaryolar üzerinde yoğun çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi.

Mevcut veriler ve salgının seyrinin bir süre daha riskin devam edeceğini gösterdiğini belirten açıklamada, ''Bugün itibari ile Konya, ülkemizde salgının en yoğun yaşandığı şehirlerden birisi durumundadır. Ulaşım, barınma, yeme içme gibi öğrencilerimizle ilgili birçok alanın kullanımından kaynaklanacak yoğunluk, bulaş riskinin daha da artmasına sebep olabilecektir. Önümüzdeki yarıyılda, gribal enfeksiyonların artış gösterdiği kış mevsimine girilmesine paralel olarak pandeminin de artabileceği öngörülmektedir. Diğer taraftan, yüzyüze eğitim için gerek duyulan idari personelin, kamu kurumlarında esnek çalışma modelinin yürürlükte olduğu (bazı idari birimlerimizde pandemiye yakalanan personelimizin bulunması, temas halindeki diğer personelimizin de karantinada kalması gerektiği) göz önünde bulundurulduğunda yetersiz kalacağı ve sunulan hizmetin aksayacağı değerlendirilmektedir. Tüm bunlardan daha önemlisi, aileleri tarafından bizlere emanet edilen öğrencilerimiz başta olmak üzere, bütün akademik ve idari personelimizin sağlığı, aşağıdaki kararı almamızda en fazla dikkat ettiğimiz husus olmuştur. 2020-2021 öğretim yılı güz yarıyılında ön lisans, lisans ve lisansüstü tüm derslerin uzaktan öğretimle yürütülmesine karar verilmiştir'' denildi. 

BANÜ DE UZAKTAN EĞITIM KARARI ALDI

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan 17 Eylül Üniversitesi, Tıp Fakültesi ve Hemşirelik bölümleri dışındaki diğer bölümlerde güz döneminde uzaktan eğitim kararı aldı.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı (YÖK) tarafından yapılan 13.08.2020 tarihli “Yükseköğretim Kurumlarımızdaki 2020-2021 Eğitim ve Öğretim Dönemine Yönelik Açıklama” ve “Küresel Salgında Yeni Normalleşme Süreci Rehberi” çerçevesinde Bandırma 17 Eylül Üniversitesi Senatosu tarafından 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılına ilişkin uzaktan eğitim kararı alındı. Senatodan yapılan açıklamada, "Üniversitemizde 5 Ekim’de başlayacak olan 2020-2021 eğitim-öğretim yılı güz yarıyılında Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü haricindeki tüm bölüm ve programlarda bütün derslerin 'uzaktan öğretim' yoluyla yapılmasına karar verilmiştir. (Tıp Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nde yürütülecek derslerle ilgili karar ilerleyen bir tarihte açıklanacaktır.) Öğrencilerimizin üniversitemize ve Bandırma’ya olan özlemlerinin farkındayız. Üniversitemiz de öğrencilerimizle anlam kazanıyor. Ancak Covid-19 salgınının dünyada ve ülkemizde etkisini yoğun bir şekilde hissettirdiği bu günlerde salgının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetlerin zafiyete uğratılmaması amacıyla öğrencilerimizin, personelimizin ve tüm halkımızın sağlığı ve güvenliğini de göz önünde bulundurarak Üniversitemiz Senatosu tarafından yukarıdaki karar alınmıştır" denildi.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar