BIST9.753,97%0,33
USD32.5757%0.03
EURO34,9879%0.39
ALTIN2.432,20%0.37
Gündem

Acil koduyla verdiler: Türkiye karşısında Yunanistan ile iş birliği

Yunanistan'ın Adalar ve Doğu Akdeniz bölgesindeki tahrikleri, bölgede Türkiye karşıtı bir bloğu oluşturmayı hedefliyor. Özellikle son dönemde bu blok içerisinde yer alan ülkeler dikkat çekerken bu bloğa resmi olarak Suudi Arabistan'ın da katıldığı ortaya çıktı. Hem de tam üç yıl önce.

Abone OlGoogle News
31 Ağustos 2020 22:18

Yunanistan'ın Doğu Akdeniz ve Adalar bölgesindeki tahriklerine karşı itidalli adımlar atmaya devam eden Türkiye, savaştan değil diyalog ve diplomasiden yana olduğunu her adımda gösteriyor. Özellikle son olarak Meis adasının silahlandırılmasıyla bir kez daha görülen Yunanistan'ın düşmanca tutumu, bölgede Türk düşmanlığı tohumlarını filizlendiren bir blok oluşturmayı hedefliyor.

 

Gerek Doğu Akdeniz'deki, gerekse Körfez ve Orta Doğu'da bölgenin refahı ve menfaatlerini koruma yolunda sağlam adımlar atan Türkiye karşısında lobi faaliyetleri yürüten ülkelere bir yenisi daha eklendi. Aslında önceden beri varlığı belli olan fakat resmiyete dökülmeyen Suudi Arabistan'ın tutumu, resmi bir evrak ile kesinlik kazandı. Hem de tam üç yıl öncesine ait, üzerinde Kral Selman'ın mührü bulunan bir evrakla.

TÜRKİYE'YE KARŞI YUNANİSTAN'A DESTEK

 

3 yıl önce Muhammed bin Selman'ın başında bulunduğu Güvenlik konseyinin tavsiyesi üzerine alınan kararnamede "çok gizli Acil"kodu yer alıyor.

Kral Selman'ın da mührünün bulunduğu gizli evrakta  Yunanistan ile Suriye ve Libya'da Türkiye'ye karşı her türlü işbirliğini güçlendirme, "diyalog" kapsamında Ortodoks Kilisesi'yle dostluğu artırma çabalarına ilişkin değerlendirmeler yer alıyor.

 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar