BIST9.135,15%0,61
USD32.3712%0.08
EURO35,0030%-0.04
ALTIN2.324,62%0.18
Gündem

ABD'den şaşırtan Türkiye itirafı!

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, ''Dürüst olmak gerekirse” diye söze başladı ve “Suriye’de Kürtler DEAŞ kadar YPG’den de kaçıp Türkiye’ye sığındılar'' dedi.

Abone OlGoogle News
16 Kasım 2019 14:58

ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey ve Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, bakanlıkta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in de katılımıyla DEAŞ’a Karşı Koalisyon toplantısı düzenledi.

 

Türkiye’den Barış Pınarı Harekatı sonrasında oluşturulması planlanan güvenli bölgeye bir milyon mültecinin yerleştirilmesiyle ilgili güvenceler aldıklarını ifade eden Jeffrey, Türkiye’nin buna yönelik Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ve ABD ile iletişim içinde olduğunu belirtti. Jeffrey, ''Ayrıca bu mültecilerin içinde 350 bin Kürt de bulunuyor. Bu Kürtlerin bir kısmı DEAŞ'tan kaçarken, dürüst olmak gerekirse diğer bir kısmı ise PYD/YPG'den dolayı kaçtı. Şimdi bölgeye geri dönmek istiyorlar'' dedi. 

'İADE' KAVGASI 

 

Toplantıda DEAŞ üyesi teröristlerin ülkelerine iade edilmesi konusunda ABD ve Avrupa arasındaki anlaşmazlık da gün yüzüne çıktı. Fransa'nın DEAŞ üyelerinin Irak'ta yargılanması önerisi, ABD tarafından ''sorumsuzca'' ifadesiyle değerlendirildi.

Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar