BIST9.079,97%3,10
USD32.3654%0.07
EURO35,0137%-0.01
ALTIN2.324,32%0.17
Gündem

Son dakika: Ara bölgede kalan terörist ile ilgili sürpriz gelişme!

Son dakika haberi... İçişleri Bakanlığı: "ABD'nin taahhüdü üzerine, ara bölgede kalan yabancı terörist ABD'ye gönderilmesi için gerekli işlemler başlatıldı."

Abone OlGoogle News
14 Kasım 2019 16:39

İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması şöyle:

 

Yabancı Terörist Savaşçı olan ve hakkında sınırdışı kararı alınan, 11.11.2019 tarihinde isteği üzerine 3’üncü ülke olarak Yunanistan'a sınır dışı edilen ancak Yunanistan'ın kabul etmemesi üzerine ara bölgede kalan Amerika Birleşik Devleti uyruklu Yabancı Terörist Savaşçı (YTS) ile ilgili olarak; ABD tarafından ülkeye kabul edileceği ve seyahat belgesi düzenleneceğinin taahhüt edilmesi üzerine ABD’ye gönderilmek üzere gerekli işlemler başlatılmıştır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

 

 

8 TERÖRİST DAHA SINIR DIŞI EDİLİYOR

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan bir diğer açıklamada da şu ifadelere yer verildi; 

''Yabancı Terörist Savaşçıların (YTS) ülkelerine iadelerine devam edilmektedir. Bu kapsamda bugün, Birleşik Krallık uyruklu 1 YTS'nin Londra'ya, Almanya uyruklu 7 YTS’nin ise Berlin'e sınır dışı edilmesi işlemleri gerçekleştirilmektedir.'' 

PAZARKULE'DEN SINIR DIŞI ETMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Suriye'nin kuzeyinde terörist unsurlara yönelik düzenlediği Barış Pınarı Harekatı sırasında yakalanan DEAŞ'lı, tutulduğu İstanbul Göç İdaresi'nden 11 Kasım günü sınır dışı edilmek üzere Edirne'ye getirildi. 

Pazarkule'den Yunanistan'a sınır dışı edilen terörist, Pazarkule Sınır Kapısı karşısındaki Kastanies Sınır Kapısı'ndaki Yunanlı görevliler tarafından kabul edilmedi. 

Yunanlılar, DEAŞ'lı teröristi yeniden Türkiye'ye yaya olarak geri gönderdi. Türkiye'nin de kabul etmediği DEAŞ'lı iki ülke arasındaki tampon bölgede beklemeye başladı. 

 

Yedi Gündem Abone Ol

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar