BIST9.124,51%0,49
USD32.3739%0.09
EURO34,9892%-0.08
ALTIN2.325,09%0.20
Gündem

100 yaşındaki Rukkiye Nine, uzun yaşamın sırrını anlattı: Tereyağ yerine don yağı tercih ediyor

Tokat'ta yaşayan 100 yaşındaki Rukiye Yalınalp'in doğum tarihi, Hicri takvime göre 1339 olarak gözüküyor. 1920 doğumlu olan Yalınalp'in, çocuklarının torunları da dahil toplam 60 torunu bulunuyor. Sağlıklı beslendiğini belirten Yalınalp, tuzsuz yağı sevmediğini, tereyağı yerine ise don yağını tercih ettiğini dile getirdi. Yalınalp'in torunu Musa Bal, "Yemeğini yiyor. Lavaboya gidiyor. Burada geziyor. Sağlık durumu da gayet iyi. Görenler ise çok şaşırıyor" dedi.

Abone OlGoogle News
01 Ağustos 2020 14:57

Tokat'ta kızı ve damadı ile kalan 100 yaşındaki Rukkiye Yalınalp'in doğum tarihi, Hicri takvime göre 1339 olarak gözüküyor.

Merkeze bağlı Yelpe köyünde yaşayan Yalınalp'in 6 çocuğu var.

Miladi takvime göre 1920 doğumlu olan Yalınalp'in, çocuklarının torunları da dahil toplam 60 torunu bulunuyor.

2000 yılında eşi Celal Yalınalp'i 81 yaşında kaybeden Yalınalp, kızı Fadime ve damadı Hayri Balı ile birlikte kalıyor. Yalınalp, uzun yaşamını sağlıklı ve doğal beslenmeye borçlu olduğunu söylüyor.

"TEREYAĞI DEĞİL, DON YAĞI YEDİM"

Gençliğinde çok çalışkan olduğunu söyleyen Rukkiye Yalınalp, "Eskiden yiğit idim, gece-gündüz çalışırdım, iyi beslenirdim. Tuzsuz yağa hiç elimi batırmadım. Tuzlu yağ ile yemeklerimi yaparım, yerim. Tuzsuz yağı tövbeler olsun yemem. Bolca kelle ve düğün çorbaları içtim. Ben her şeyi severim. Hiçbir şeyi ayırt etmem. Şimdiye kadar hiç tereyağı yemedim. Hep don yağı (hayvanlardaki iç yağı) yedim. Yoğurt ve peynir yerdim. Ben hiç hasta olup yatağa düşmedim. Hayatımda bir kere hastaneye gittim." dedi.

"SERİN YERİ VE SOĞUK SUYU SEVER"

Rukkiye Yalınalp'ın damadı Hayri Bal, "Özellikle don yağını çok sever. Hayatı hep onunla geçmiştir. Hazır tuzsuz yağlardan hiçbir zaman yememiştir. Çorba ve doğal besinlerle beslenir. Hastaneye bir sefer götürdüm. Hayatında üzerine yorgan atmamıştır. Nerede soğuk ve serin yer varsa orada yatar. Soğuk suyu çok sever. İçtiği su mutlaka buzlu olacak." diye konuştu.

"GÖRENLER ÇOK ŞAŞIRIYOR"

Torunu Musa Bal ise, "Ninem hep yoğurt ve don yağı yemiş. Kimliğinde 1339 yazıyor. Hesaplıyorlar 100'lü yaşlara denk geliyor. Çok sağlam. Yemeğini yiyor. Lavaboya gidiyor. Burada geziyor. Sağlık durumu da gayet iyi. Görenler ise çok şaşırıyor. 11 çocuğu olmuş 5 tanesi vefat etmiş, 6 tanesi ise sağ. Toplamda 60 torunu var." dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar