BIST9.079,97%3,10
USD32.3652%0.06
EURO34,9408%-0.22
ALTIN2.325,43%0.22
Gündem

Tümgeneral Ahmet Yavuz'un Özlem Zengin'e çirkin sözler!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Meclis Genel Kurulu'nda kadın haklarıyla ilgili yaptığı konuşma başörtüsü konusunda sabıkalı olan Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'u rahatsız etti.

Abone OlGoogle News
28 Haziran 2020 10:14

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) başörtüsü taktığı için yemin törenine alınmayan anneleri, namaz kılıyor diye TSK’dan ihraç edilen subayları ve eşini ziyarete gelen kadınların başörtüsünü zorla çıkartan 28 Şubat ürünü zihniyetleri görmezden gelen emekli tümgeneral Ahmet Yavuz'un başörtüsü takıntısı yine gün yüzüne çıktı.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA SABIKALI TÜMGENERALDEN KADIN DÜŞMANLIĞI

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in Meclis Genel Kurulu'nda kadın haklarıyla ilgili sarf ettiği “Bu ülkede AK Parti gelene kadar kadın kelimesinin adı yoktu" sözlerine Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'dan çirkin bir tepki geldi.

Sosyal medya hesabından AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'e saldıran Yavuz, “Zamanında Özlem Zengin gibi bir kadına şunları söyledim ve o da morardı” ifadesini kullandı.

Bir kadını "morartarak", bir kadına "zavallı" diyerek kadın haklarını savunduğunu sanan, başörtüsü konusunda sabıkalı Emekli Tümgeneral Ahmet Yavuz'a bu sözleri sonrası tepki yağdı.

2008 YILINDA BAŞÖRTÜSÜ İÇİN BUNLARI DEMİŞTİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’nde (TSK) başörtüsü taktığı için yemin törenine alınmayan anneleri, namaz kılıyor diye TSK’dan ihraç edilen subayları ve eşini ziyarete gelen kadınların başörtüsünü zorla çıkartan 28 Şubat ürünü zihniyetleri görmezden gelen emekli tümgeneral Ahmet Yavuz skandal sözlere imza atmıştı. 

Sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla sırf başörtüsü taktığı için mağdur edilen yüz binlerce insanı görmezden gelen Yavuz, “Kışlalarda başörtüsüne karşı hiçbir kısıtlama olmadı. Türbana karşı olduğu zamanlar oldu. Kimsenin namazına, orucuna asla karışılmadı. Atılanların da hemen hepsi ya tarikat ya da cemaat üyesiydi. Ülke abartıya teslim oldu” demişti. Yavuz’un başörtüsü paylaşımına yüzlerce kullanıcı anında tepki göstermişti.

AHMET HAKAN'DA KÖŞE YAZISINDA ÖZLEM ZENGİN'E DESTEK VERDİ

Ahmet Hakan dünkü yazısında AK Parti Grup Başkan Vekili Özlem Zengin'in ifadelerine destek vererek "Türkiye'de bazı kadınların yeri yoktu, yalan mı?" şeklinde bir yazı yazdı ve kutuplaştıran laikçi kesime "Özlem Zengin’in o cümlesiyle alay edip mavra çevirenler... Alayı, mavrayı bir tarafa bırakıp kastettiğiyle yüzleşseler ve “Ya hakikaten çok ayıp edilmişti bazı kadınlara” falan deseler... Hem kendileri için hem de insanlık için önemli bir adım atmış olurlar" çağrısında bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar