BIST9.693,46%1,77
USD32.5862%0.18
EURO34,7716%0.25
ALTIN2.512,56%1.13
Gündem

Van’da yaşanan deprem yeni daha büyük deprem habercisi mi? Başka fayları etkiler mi?

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez şu açıklamada bulundu; “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor.” Peki yaşanan bu deprem daha büyük depremin habercisi mi? Bu deprem başka fay hatlarını etkiler mi? Van depremi İstanbula bağlı fay hatlarını tetikler mi? Tüm bu soruların cevabı ise Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yanıtladı.

Abone OlGoogle News
25 Haziran 2020 16:33

AFAD ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan açıklamaya göre Van’da 5.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Van Valisi Mehmet Emin Bilmez şu açıklamada bulundu; “Şu an için depremin merkez üssü Özalp ilçesinden bildirilen bir hasar yok. Ekiplerin araştırması sürüyor.” Peki yaşanan bu deprem daha büyük depremin habercisi mi? Bu deprem başka fay hatlarını etkiler mi? Van depremi İstanbula bağlı fay hatlarını tetikler mi? Tüm bu soruların cevabı ise Prof. Dr. Mehmet Fatih Altan yanıtladı.

Doğu Anadolu Bölgesi’nde yaşanan bu depremin gayet normal olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Altan, konuşmasına şu şekilde devam etti: “İran sınırların bağımsız fay hatları vardır bunlar gayet normal. Yakın zamanda vanda büyük bir deprem meydana gelmiştir. Ancak büyük bir deprem beklenmeye bilir. Bildiğiniz üzere doğu anadolu bölgesi deprem bölgesi olduğu için bu büyüklükteki depremler gayet normaldir. önemli olan bizim bu depremlere karşı yapılarımızı güçlendirip afet olartak nitelendirmemeiz gerekiyor. Burada yeni binalara karşı önlem almış durumdayız ancak eski binalar üzerinde bir bvoşluk var bunları güçlendirmemiz gerekiyor. Farkındaysanız kırsal kesimlerde oluyor deprem”

Peki gerçekleşen deprem İstanbul’u etkiler mi?

Prof. Dr. Altan, “Vanda gerçekleşen bu fay ahattı istanbulla bağlantısı yokİran sınırı na bağlı fay hattı. İstanbul ile bir bağlantısı yok. Bu da İran sınırında gelen fay hatları üzerinden gelen depremler. Bunlar gayet normal depremler. Önemli olan 5 şiddertinin afet olarak nitelendirmemeiz gerekiyor.” Şeklinde konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar