CHP Olağanüstü Kurultayına İptal Başvurusu
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel geçtiğimiz Cuma günü olağanüstü kurultay kararı alarak "6 Nisan'da CHP delegelerini sandık başına bekliyoruz" demişti. Edinilen bilgiye göre CHP kurultayının iptali için eski Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve 2 isim mahkemeye başvurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 21 Mart'ta yaptığı açıklamada, partinin kurultayını iptal edip kayyım atama hazırlıkları yapıldığını öğrendiklerini, bunun önüne geçmek için 6 Nisan'da olağanüstü kurultaya gidilmesi kararı alındığını açıklamıştı.
Ancak iktidara yakın medya kuruluşları, Lütfü Savaş’ın da aralarında olduğu 3 ismin olağanüstü kurultay kararının iptali için mahkemeye başvurduğunu duyurdu. CHP'liler haberi AHaber gibi medya organlarından öğrendiklerini söyledi.
Özgür Özel, "Yeni bir girişim, CHP'ye kayyım atayarak pazar günkü seçime engel olmaya çalışanların hazırlıklarını gördük. Genel Başkan sıfatıyla, tüzüğümüzün 48. maddesinin 6. fıkrası gereğince, orada tayin edilen en kısa süreyi kullanarak 15 gün sonrasına olağanüstü kurultay kararı aldığımızı, partiyi olağanüstü kurultaya götürmek suretiyle kayyım girişimlerinin önünü kestiğimizi tüm Türkiye'ye ilan ederiz. Partililerimiz de delegelerimiz de uzun süredir 'Yap bir olağanüstü kurultay görsünler şaibe mi var, yoksa CHP'de birlik beraberlik mi var' diyorlardı. Bu talebe de cevap vermiş oluyoruz" demişti.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar
İlk yorum yazan siz olun!