Mahkeme bilgi istedi! O ihaleye giren olmadı
Bağcılar’da dev projedeki bazı yerlerin satışa çıkarılacağı açıklanmıştı. Ancak projede ihaleye giren kimsenin olmadığı anlaşıldı
İstanbul’un en kalabalık ilçesi Bağcılar’da bulunan ve yaklaşık 360 milyon dolarlık olduğu belirtilen dev inşaat projesi yıllardan beri açılan davalar nedeni ile yapılamıyor.
DEV PROJENİN ŞİRKET HİSSELERİ DAVASI YARGITAY KARARINI BEKLİYOR
SuperHaber’in haberine göre işadamı Fehmi Öztürk, 21. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne eski ortağı Fırat Muşlu'ya borçlu olmadığının tespiti ve elinden alınan Durak Plus Gayrimenkul A.Ş hisselerinin iadesi için dava açtı. Dava yapılan yargılama sonucunda mahkemenin Durak Plus Gayrimenkul A.Ş hisselerinin tarafına iadesine karar verildi. Ancak davalı taraf, söz konusu karara itiraz ederek İstinaf Mahkemesi’ne başvurdu. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, 12. Hukuk Dairesi davalı tarafın istinaf talepleri reddederek 21.Asliye Ticaret Mahkemesi’nin kararını onayladı. Dava dosyası,yine davalı tarafın yargıtaya başvurması sonucu Ankara’ya taşındı.
İHALE İÇİN İŞADAMI ÖZTÜRK VE HAK SAHİPLERİ İTİRAZ ETTİ
Öztürk’ün kazandığı davanın sonucu Yargıtay’da görüşülmeyi beklerken gözler bir anda yapılacak olan bir ihale haberine çevrildi. Bu ihale bilgisinde işadamı Öztürk’ün açtığı davaya konu olan, dev projede ki sözleşme yapmayan hak sahiplerinin hisseleri, davanın sonucu beklenmeden aniden satışa çıkarıldığı belirtiliyordu. Bunun üzerine ihalenin usulsüz ve hukuksuz olduğunu belirten Fehmi Öztürk ile hak sahipleri ihalenin kendilerinden habersiz hülle ile yapıldığını bunun da tamamen hukuksuz olduğunu belirterek mahkemeye başvurdu ve “benim rızam ve onayım olmadan şirket üzerinde tasarruflar yapması şirketi ve beni telafisi imkansız zararlara uğratacaktır.” yazarak acilen ihtiyati tedbir kararı alınmasını talep etti.
MAHKEME İNCELEMEK İÇİN BELGELER İSTEDİ İHALEYE GİREN OLMADI
İşadamı Öztürk ve diğer hak sahiplerinin başvurusunu inceleyen İstanbul 5. İdare Mahkemesi, dava dosyasının incelenerek yürütmenin durdurulması istemi hakkında kararını verdi. Bu karara göre ilgili mahkeme 5 madde yazarak ihale öncesi ve sonrası tüm teknik ile hukuki,ayrıca ihale şartlarının usulüne uygun olduğu belgelerini yazarak istedi. Mahkemenin verdiği bu karar, ihalenin yapılacağı kuruma yollandı. Sözleşme yapmayan hak sahiplerinin hisselerinin satışı ihalesi hiç kimsenin ihaleye girmemesi nedeni ile yapılamadı.
“ŞİRKET HİSSELERİM USULSÜZ OLARAK MÜNİR YAZICI’YA DEVREDİLDİ”
Öte yandan işadamı Fehmi Öztürk adliyelere verdiği şikayet dilekçelerinde kendisine kurulan kumpasın asıl hedefinin yapılması planlanan 360 milyon dolarlık dev projenin olduğunu belirtti. Öztürk şirketinin hile, tehdit ve zor kullanılarak elinden alındığını ve Münir Yazıcı’ya verildiğini öne sürdü. İşadamı Fehmi Öztürk, ”Bağcılar’daki bittiğinde 450 daire, 500 dükkan olacak proje yapılamadığı için,180 kişi mağdur oldu.” diyerek ”Cuma İçten, Engin Tek,Bayram Yahyaoğlu, Beylikdüzü’nde bulunan bir havacılık okulunun ortakları. Bu üç ortağın, Engin Tek ve Bayram Yahyaoğlu’nun hisseleri ortağı olduğum Durak Plus Gayrimenkul Anonim Şirketi’ne, yapılan bir sözleşme ile devredilecekti. Bunun karşılığında ben ve ortağım Fırat Muşlu, yapılması planlanan projeden, bu iki kişiye toplam 830 metre kare daire karşılığı olan daireler verilecekti. Ancak, Engin Tek ve Bayram Yahyaoğlu’nun hisseleri, benden habersiz olarak, Cuma İçten tarafından Fırat Muşlu’ya gizlice devrettirildi. Bana yapılan kumpas sonucu, Fırat Muşlu hem Durak A.Ş.’nin ve okulun hisselerini eline geçirdikten sonra başka bir kumpasın içine girdiler. Bu kumpasa göre ele geçirilen şirketimin Bağcılar Projesi’ndeki hakları adi ortaklık sözleşmemiz olan avukat Münir Yazıcı’nın sahibi olduğu HBR Yapı A.Ş.’ye, şirketine karşılığı ne alındığı belirtilmeden Fırat Muşlu tarafından usulsüz bir şekilde devredildi. Münir Yazıcı’da buradaki tüm iş takiplerini, Ramazan Aslan adlı aracı kişi konumundaki kişiye yaptırmaya başladı” dedi.
“BANA YAPILAN KUMPAS VE HUKUKSUZ HİSSE DEVRİNİ MAHKEME İPTAL ETTİ”
Öztürk açıklamasını ”Buradaki asıl gizli amaç, insanları bezdirip, ellerindeki hisseleri adeta yok pahasına alarak toplamaktı. Bu amaç halen devam ediyor. İptal edilen ihalede bu yeniden ortaya çıktı. Tabii sonrasında da fahiş fiyatla burayı yabancılara satmayı planlıyorlar. Bu sinsi ve önemli planda, beni kumpasa getiren Fırat Muşlu ve menfaat çetesi arka tarafta duruyor ve ortak hareket edilen Münir Yazıcı üzerinden de bu plan uygulanmaya çalışılıyor. Münir Yazıcı’da, Cuma İçten ve Fırat Muşlu’nun bana kurulan kumpası bilen ve görüşmeler yapan birisi. Burada halen bana yapılan kumpaslar şöyle devam ediyor. Sözleşmelerde şirketin taahhüdü olan hisse sahiplerinin arsa vergileri ödenmiyor. Bu kişiler, hisse sahiplerine şirketime el konulduğu için bir yetkim olmamasına rağmen, insanların beni icra mahkeme vermesine yönlendiriyor. Böyle bir kumpas, hiç kimsenin aklına gelmez. Bu olayın ortaya çıkması için açtığım davayı kazandım. Buna İstinaf Mahkemesi’de yapılan itiraz da reddedildi. Konu karşı taraf tarafından Yargıtay'a taşındı. Haklılığımın ispatı yani tescili için şimdi Yargıtay sonucunu bekliyoruz” diyerek bitirdi.
- Yeniden eskiye
- Eskiden yeniye
- Öne Çıkanlar