BIST9.351,22%-3,25
USD34.1974%-0.04
EURO37,8689%-0.08
ALTIN2.922,45%-0.24
Gündem

Güneri Civaoğlu hayatını kaybetti

Bir süredir yoğun bakımda kanser tedavisi gören gazeteci Güneri Civaoğlu, yaşamını yitirdi.

Abone OlGoogle News
01 Ekim 2024 10:22

Güneri Civaoğlu'ndan üzen haber geldi... Bir süredir kanser tedavisi gören ünlü gazeteci, 85 yaşında hayata gözlerini yumdu.

Beşiktaş'ta bir hastanede tedavi gören ve beyin kanaması geçirdiği ifade edilen Cıvaoğlu'nun ölüm haberi, sevenlerini yasa boğdu.

Gazetecinin ölüm haberini alan birçok siyasetçi, bürokrat ve gazeteci sosyal medya hesaplarından taziye mesajı yayınladı.

CENAZESİ TEŞVİKİYE'DEN KALDIRILACAK

Cıvaoğlu'nun cenazesinin perşembe günü saat 11.00'de Milliyet gazetesinde düzenlenecek törenin ardından Teşvikiye Camisi'nden kaldırılacağı belirtildi.

GÜNERİ CIVAOĞLU KİMDİR?

Güneri Cıvaoğlu, 30 Temmuz 1939'da Ankara'da dünyaya geldi. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra gazetecilik kariyerine 1960'lı yıllarda adım attı.

Cıvaoğlu, Akis dergisi ve Yeni İstanbul gazetesinde muhabirlik yaptı. Ayrıca, TRT'nin kuruluşunda sabah haberlerini hazırlayan ekibin liderliğini üstlendi.

Cıvaoğlu, bir süre Strasbourg Üniversitesi'nde ekonomi eğitimi aldıktan sonra, Tercüman gazetesinin genel yayın yönetmenliğini üstlendi.

Ardından, Güneş gazetesini ortağı olarak kurdu ve burada genel yayın yönetmenliği yaptı.

"ŞEFFAF ODA" İLE AKILLARDA YER ETTİ

1986-1996 yılları arasında Sabah gazetesinde köşe yazarlığı yaparak dikkat çekti. 1996'dan itibaren ise yazılarına Milliyet gazetesinde devam etti.

Kariyerinde programcılığa da yer veren Cıvaoğlu, özellikle "Şeffaf Oda" programıyla akıllarda yer edindi. Bu programda farklı sektörlerden pek çok konuğu yıllarca ağırladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar