BIST9.774,49%0,17
USD34.0762%0.05
EURO37,9059%0.01
ALTIN2.800,09%-0.10
Gündem

Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi Dualarla Açıldı

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yakından takip ettiği, önem verdiği ve en büyük projem dediği “Bağımlılıkla Mücadele Merkezi olan Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesi’nin düzenlenen programla açılışı gerçekleştirildi.

Abone OlGoogle News
16 Eylül 2024 15:33

Başkan Gülpınar, “Proje arayanları, proje soranları ben buraya davet ediyorum” dedi.

Daha önce Eyyübiye Belediyesi Hizmet Binası olarak da kullanılan tarihi mekân, dokusuna zarar verilmeden aslına uygun bir şekilde dizayn edilerek madde bağımlısı rehabilite edileceği merkez haline getirildi. Merkezde açılış itibariyle 30 genç tedavi ediliyor.

BAŞKAN MEHMET KASIM GÜLPINAR, “PROJE ARAYANLARI VE PROJE SORANLARI MERKEZİ GÖRMEYE DAVET EDİYORUM”

Madde bağımlılıklarının tedavi edilmesi amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi desteği ile Liman Ayık Yaşam Derneği’nin Şanlıurfa Şubesinin hizmete girmesinden dolayı mutlu olduklarını ifade eden Başkan Mehmet Kasım Gülpınar,”Çünkü biz inanıyoruz ki neslin imarı şehrin imarından daha önemledir”. Dedi

Türkiye’nin en genç nüfus oranına sahip olan Şanlıurfa’da insanların hayatına dokunmanın tüm projelerden daha önemli olduğunu vurgulayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “ Proje görmek isteyen herkesi Bağımlılıkla Mücadele Merkezi olarak hizmet vermeye başlayan Şanlıurfa Liman Ayık Yaşam Derneği’ni görmeye davet ediyorum.

Başkan Gülpınar konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi; “Evet Urfa’da denizimiz yok ama Şanlıurfa'ya bir liman yakışır dedik biz o denizi olmayan Urfa’ya Limanı davet ettik. Bugün burada, hepimizin yürekten inandığı ve toplumumuzun en büyük problemlerinden biri olan bu soruna karşı önemli bir adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Liman Ayık Derneği ile iş birliği içinde hayata geçirdiğimiz bu rehabilitasyon merkezi, sadece bir bina değil, aynı zamanda umutların yeşerdiği ve yeniden doğuşların yaşandığı bir yuva olacak. En büyük hedefimiz, gençlerimizin ve kardeşlerimizin hayatına dokunarak onları bu bağımlılık girdabından kurtarmak ve hayata yeniden kazandırmaktır. Çünkü biz inanıyoruz ki, neslin imarı, şehirlerin imarından çok daha önemlidir.” İfadelerine yer verdi.

BAŞKAN GÜLPINAR, “UYUŞTURUCU, GÜNÜMÜZDE BİR TERÖR ÖRGÜTÜ GİBİ GENÇLERİMİZİ VE AİLELERİMİZİ TEHDİT EDİYOR”

Uyuşturucunun toplumu tehdit ettiğinin altını çizen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar, “Toplum olarak hepimize düşen bir sorumluluğu da hatırlatmak istiyorum. Uyuşturucu, günümüzde bir terör örgütü gibi gençlerimizi ve ailelerimizi tehdit eden büyük bir tehlikedir. Bu, sadece bireylerin değil, ailelerin ve toplumun tamamının sorunudur. Hepimiz bu mücadelede elimizi taşın altına koymak zorundayız. Bir gencimizin hayatını kurtarmak, sadece o birey için değil, ailesi ve tüm toplum için büyük bir kazançtır. Bu yüzden hep birlikte daha çok çalışmalı, daha güçlü adımlar atmalıyız.” Sözlerine yer verdi.

Programda Liman Ayık Yaşam Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Ömer Bayram, Liman Ayık Yaşam derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Uçar, Liman Ayık Yaşam derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakan Yalman ve madde bağımlılığından Liman Ayık Yaşam Derneği aracılığıyla kurtulan gençler birer konuşma yaptı.

Program, açılış kurdelesinin kesimi ile sona ererken Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar beraberindeki heyet ile birlikte Bağımlılıkla mücadelede Şanlıurfa’nın önemli bir merkezi olan şubeyi gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Açılışa Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın yanı sıra Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Doğan Yetim, Şanlıurfa Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Kaya ile STK temsilcileri ve davetliler katıldı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar