BIST9.774,49%0,17
USD34.0762%0.05
EURO37,9059%0.01
ALTIN2.800,09%-0.10
Gündem

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Ankara'da buluşuyor

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, kamuoyu oluşturmak ve uygulamadaki adaletsizliğin giderilmesi için “Büyük Ankara Buluşması” adı altında basın açıklaması düzenleyecek. 

Abone OlGoogle News
16 Eylül 2024 16:01

Meslek liseleri ve çıraklık okullarından işletmelere zorunlu olarak çalışmaya yollanan ve sigorta girişleri yapılarak ellerine sigorta kartları verilen, halen e-devlet sisteminde iki tane işe girişleri olan, yıllarca o numara ile işlem görüp sonunda aynı numara ile emekli de olacak ama bugün itibariyle ilk işe girişleri kabul edilmeyen mağdurlar İstanbul’dan sonra bu kez Ankara’da toplanıyor. 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Türkiye genelinde örgütlenerek önce 18 ilde dernek ve ardından kısa sürede federasyon çatısı altında birleşti. Türkiye’nin dört bir yanından toplanacak federasyona bağlı dernek üyeleri ve çalışan mağdurlar, bu kez Ankara’da buluşuyor. 15 eylül 2024 Pazar günü saat 13.00’de Ulus'ta yapılacak açık hava mitinginde hükûmete seslenerek çözüm beklentilerini yeniden kamuoyuna açıklayacaklar. Mağdurlar saat 10.00’da da Anıtkabir’i ziyaret edecek.  Saat 13.00’de basın açıklaması başlıyo.

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyon’undan yapılan açıklamada düzenlenecek büyük buluşma için yurdun dört bir yanında hazırlıkların devam ettiğini ve adına yakışır büyük bir buluşma olmasını planladığı açıklandı. 
Çırak Staj Federasyonu’ndan yapılan açıklama şöyle: “Staj ve Çıraklık mağdurlarını EYT çıktıktan sonra ortaya çıkan bir grup olarak düşünülmemesi gerekiyor. Hakkımız olmayan hiçbir şeyi istemiyoruz. E-Devlet’te gözüken ilk işe giriş tarihlerimizin emeklilikte de sayılacak şekilde sigortanın başlangıç tarihi olarak kabul edilmesini istiyoruz. O gün itibariyle bizim bilgimiz dışında eksik yatan primlerin sorumlusu biz değiliz, ortada fiili çalışma var, maaş aldık. Bu sorunu çözmek siyasilerin ve sosyal devletin görevi ve borcudur.

Yerel seçimlerden önce staj ve çıraklık sigortası sorununun çözülmesi gerektiğini kaydeden Selçuk Aydın, şöyle devam etti: “Çalışma hayatına erken yaşlarda başlayan staj ve çıraklık sigortası mağdurlarının, staj ve çıraklık başlangıçları uzun vadeli sigorta koluna başlangıç sayılmasının zamanı geldi de geçiyor. Biz yıllardır bu mağduriyeti çözmeye çalışıyoruz.”

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar