BIST9.758,14%1,89
USD34.0772%37.8740
EURO37,9037%44.8258
ALTIN2.814,60%-0.06
Gündem

İzmir Körfezi çöplüğe döndü! Artık balıklar değil çöpler yüzüyor

Körfez'deki balık ölümleri ile gündemde olan İzmir'de sağanak yağış sonrası akar suların taşıdığı çöp ve çamur Karşıyaka sahiline doldu.

Abone OlGoogle News
12 Eylül 2024 15:20

İzmir çevre kirliliği ve kötü kokularla gündemde. Meteoroloji 2'nci Bölge Müdürlüğü'nün 'kuvvetli yağış' uyarısı sonrası İzmir'de, dün, gök gürültülü sağanak etkili oldu. Debisi artan derelerdeki yağmur suları denize aktı.

KARŞIYAKA SAHİLİ ÇÖPLERLE KAPLANDI

Sağanak sonrası derelerden denize akan suyla gelen çöpler, Karşıyaka sahilini kirletti. İzmir Körfezi'nde yaşanan balık ölümleri ve kötü kokunun ardından sahilde biriken çöpler, halkın tepkisini çekti. İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri, çevredekilerin cep telefonlarıyla çekip paylaştığı kirliliğe karşı temizlik çalışması başlattı.

 

"İZMİR'E YAKIŞMIYOR"

Ağrı'dan İzmir'e gezmeye geldiğini ancak kentte kendisini kötü koku ile manzaranın karşıladığını söyleyen Cihat Şuur (30), "Buraları hiç güzel görmedim. Deniz kenarına geldiğim ve gezdiğim zaman bu kirlilik ve bu kokunun gelmesi, şehre hiç yakışmıyor. Arkadaşlar temizliyor ama 4 gündür buradayım, sahile dolaşmaya geldik, kokudan dolayı duramadık.

 

"HİÇ HOŞ BİR GÖRÜNTÜ DEĞİL"

Fazla bir keyif alamadık. İlk defa İzmir'e geliyorum. Daha önce Antalya, İstanbul gibi büyükşehirlere gittim; hiç böyle bir şeye denk gelmedim. O yüzden içim yandı. Güzel şehrimize hiç yakışmadı. Hiç hoş bir görüntü değil" dedi.

 

"KOKUDAN ÇOK RAHATSIZIZ"

Necdet Kanatlı (65) ise "Kokudan çok rahatsızız. Balıklara yazık. Bu kadar kirliliği gördüm ve şaşırdım. Kirliliğin bu kadar olmaması lazım. Çalışmalar yetersiz kalıyor. Yağmur yağıyor, İzmir'i sel basıyor yeteri kadar çalışma yok" diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar