BIST9.758,14%1,89
USD34.0988%37.9401
EURO37,9423%44.9359
ALTIN2.810,68%-0.51
Gündem

HKÜ Öğrencilerinin Projesi TEKNOFEST’te Ödül Kazandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) FireFiles Takımı, TEKNOFEST Turizm Teknolojileri Yarışması’nda “Üniversite ve Üzeri” kategorisinde; “En İyi Ticarileşme Potansiyeli” ödülüne layık görüldü.

Abone OlGoogle News
11 Eylül 2024 19:13

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali olarak kabul edilen TEKNOFEST’in ilk yılından itibaren sürekli akademik paydaşı olan Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin (HKÜ) FireFiles Takımı, “THY-Bul” adlı valiz takip cihazı projesiyle, Antalya’da düzenlenen TEKNOFEST Turizm Teknolojileri Yarışması’nda “Üniversite ve Üzeri” kategorisinde; “En İyi Ticarileşme Potansiyeli” ödülüne layık görüldü.

Havayolu seyahatlerinde sıkça yaşanan bagaj kayıpları ve yanlış yönlendirme sorunlarına karşı bagajın seyahatin her aşamasında izlenebilirliğini sağlayan bir takip cihazı olarak FireFlies takımı tarafından geliştirilen THY-Bul (Valiz Takip Cihazı) projesi, hem havayolu şirketlerinin operasyonel süreçlerini iyileştirmeyi hem de yolcuların seyahat deneyimini daha güvenli ve konforlu hale getirmeyi hedefliyor.

FireFlies Takımı’nı TEKNOFEST 2024’te elde ettiği başarıdan dolayı kutlayan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli: “Öğrencilerimizin böylesine yenlikçi ve sektörel anlamda büyük potansiyele sahip bir projeyi geliştirmeleri, azimlerini ve çalışkanlıklarını ortaya koyuyor. FireFlies Takımı’nın geliştirdiği projenin, sivil havacılık sektöründe hem teknik mükemmeliyet hem de ticarileşme potansiyeli açısından son derece önemli ve umut verici olduğunu düşünüyorum. Öğrencilerimizi, danışmanlarını ve yöneticilerimizi bir kez tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar