BIST9.685,49%1,73
USD33.9146%37.5470
EURO37,5891%44.4547
ALTIN2.809,65%0.78
Gündem

Cerrahpasa Üniversitesi'nde Endüstriyel Uygulamalar Sempozyumu düzenleniyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Dijital Kalkınma ve Ulaştırma Bakanlığı'nın İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa ve Bakü Devlet Üniversitesi Uygulamalı Matematik Enstitüsü tarafından 27-29 Ağustos 2024 tarihlerinde düzenlenen "9. Uluslararası Endüstriyel Uygulamalarla Kontrol ve Optimizasyon" (COIA-2024) konulu bilimsel etkinlik Hibrit modelde çalışmalarına başladı.

Abone OlGoogle News
30 Ağustos 2024 16:09

Konferansın açılışında İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektör Yardımcısı Prof Dr Erol İnce, İstanbul Milletvekili ve Türkiye Azerbaycan Parlamentolararası Dostluk Grubu başkanı Şamil Ayrim, konferansın iştirakçi kuruluşlarından olan "Uluslararası Kalkınma Toplum ve Düşünce Derneği"; KATODER başkanı Sabiha Gül Doğan, konferans düzenleme komitesi başkanları Prof Dr Fikret Aliyev ve Prof Dr Ahmet Ocak Akdemir ve Prof Dr Murat Kirişci açılış seremonisine katılarak konuşmalarını yaptılar.

Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen ve 3 gün sürecek olan etkinlikte dünyanın farklı ülkelerinden kontrol ve optimizasyon alanındaki bilim insanları ve uzmanlar bir araya gelerek kontrol teorisi, optimizasyon, akıllı sistemler, bulanık mantık, hesaplamalı yöntemler, ağ ve telekomünikasyon, matematiksel modelleme ve simülasyon, endüstri ve ekonomideki uygulamalar konularında sunumlar yapılacaktır.

Etkinliğe, aralarında optimallik ve kontrol alanında çalışan 7 davetli konuşmacının da bulunduğu, dünyanın 30'dan fazla ülkesinden 200'ün üzerinde matematik ve mühendislik bilimleri uzmanı katılmaktadır.

Bu konferansın düzenlenmesi artık bir gelenek haline gelmiş, dünya bilim camiası tarafından kabul edilmiş ve dünyanın en prestijli konferansları arasında yerini almıştır. Oluşturulan Organizasyon Komitesi ve Program Komitesi'nde 20 ülkenin en ünlü bilim insanları yer almıştır. Konferansın ana hedeflerinden biri, katılımcıların temsil ettiği ülkeler ve kurumlar arasındaki bilimsel ilişkilerin daha da geliştirilmesine ve yeni teorik sonuçların sanayinin çeşitli alanlarına uygulanmasına yardımcı olmaktır. Bildiğiniz gibi optimizasyon ve yönetim şu anda bilimin en önde gelen ve ilgili alanlarından biridir. Karar vermede, ekonomik sorunları çözmede, çok sayıda bilimsel çalışma yürütmede, karmaşık teknik sistemleri tasarlamada vb. optimizasyon ve optimal yönetim sorunları her zaman ön plandadır. Çünkü bu bilim dallarının uygulanmadığı, sanayide ve ekonomide gerekli uygulamaları bulmadığı alan yoktur.

Konferansa, yönetim ve optimizasyon alanında dünyanın en ünlü uzmanları Enrique Zuazua (İspanya), Volker Mehrmann (Almanya), Radu-Emil Precup (Romanya), Patrizio Colaneri (İtalya), Adil Bagirov (Avustralya), Tufan Kumbasar (Türkiye) ve Hasan Demirel (Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti) davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

COIA-2024 ilk kez IEEE Türkiye Section tarafından desteklenmekte olup kabul edilen bildiriler IEEE Xplore arşivine dahil edilecektir. Ayrıca konferansta kabul edilen ve sunulan tüm bildiriler Web of Science: Conference Proceedings Citation Index veritabanında indekslenmek üzere sunulacaktır.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar