BIST10.343,31%-2,86
USD32.6712%35.0528
EURO35,1160%41.2929
ALTIN2.447,02%-0.13
Gündem

Mehmet Güngördü: Kimse, kendini Kaf dağının zirvesinde sanmasın!

Akit Medya Akdeniz Doğu ve Güneydoğu bölge müdürü Mehmet Güngördü aktarıyor.

Abone OlGoogle News
29 Haziran 2024 14:16

Mehmet Güngördü şu ifadeleri kullandı: "Hep soruyorlar bana senin bazı kişilere iyice kafana taktığını, Ne yapım eyvalla deyip hiç bir şey olmamış gibi haraket etmem mi gerekiyor?

Kusura bakmayın bu benim fıtratım yok. Bir yerde haksızlık varsa,bir yerde zulüm varsa,bir yerde liyakatsızlık varsa,bir yerde kayırmacılık varsa,bir yerde devletin malını kendi çıkarları için kullananlar varsa tüyü bitmemiş yetimin malını yiyorsa yazarım hiç kimse gocunmasın.

Kişinin kendisini dünyanın merkezinde sanıp, sadece kendisinin, her şeyi bildiğini sanması, her şeyin uzmanı olduğuna kanaat getirmesi; genelde bu tür kişiler, bir süre kendilerini süper insan, çok gelişmiş kişilik gibi görmesi, benim gibisi bu dünyaya gelmedi, gelemez diyen insan kompleksidir.            

Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretleri şöyle buyurmuştur: “Ey İnsan, Kaf Dağı kadar yüksekte olsan da, kefene sığacak kadar küçüksün. Unutma, her şeyin bir hesabı var; üzdüğün kadar üzülürsün” derken aslında bizlere çok şey anlatmaktadır. Hayatımızda; öfke, açgözlülük ve kibir, kişinin özüne zarar verdiği gibi; ne kadar hesap yaparsak yapalım, hesapta olan değil nasipte olan başımıza gelir. Hiç kimse kendini büyük ve güçlü sanmasın, unutmayalım ki Allah, büyük ve güçlülerin yanında değildir. Allah iman edenlerin, insanları kardeş gibi görenlerin, kibir ve açgözlülükten uzak duranlarının yanındadır. Topraktan gelip yine toprağa döneceğimiz gerçeğini; hiç kimse ama hiç kimse değiştiremez.  Bu yüzden gerek, toplum içinde ve gerekse toplum dışında hal ve hareketlerimize dikkat edip insanlara kuş bakışı değil onlardan biriymiş gibi hareket edilmelidir.
Dinimiz, büyüklenmeyi ve insanları küçük görmeyi kötü bir davranış olarak nitelendirmiştir. İnsanları böyle davranmamaları konusunda uyarılmıştır. Allah Azze ve Celle kîbirli olmayanlar "alçak gönüllü" sever, gurur ve kîbir ile hareket edip böbürlenenleri kesinlikle sevmez. Bu yüzden üzerimizdeki ölü toprağı silkeleyip kendimize bir çeki düzen vermeliyiz. Bu dünya da kardeşlik kader güzel bir duygu asla olmaz. Kim, bir Müslümanın dünya sıkıntılarından birini giderirse, Allahü Teâlâ’da onu kıyamet günü sıkıntılardan korur. Kim, Müslümanın ayıbını örterse, Allahü teâlâ da onun dünya ve ahirette ayıbını örter. Kişi, arkadaşına yardımcı olduğu müddetçe, Allahü teâlâ da onun yardımcısı olur.            

Belki bu yalan Dünaya’da maddi olarak çok zengin veya yükselebileceğiniz kadar en yüksek makama yükselmiş ola bilirsiniz. Emrinizde binlerce insan ola bilir. Bir parmak işaretinizle Dünyayı yerinden oynatacak güce sahip ola bilmeniz size her şeye sahip olduğunuz anlamına asla getirmez. Etrafınızda size nemalanmaya çalışan birlerce insanı görüp çevrenizin çok geniş olduğunu zannedenler bir gün gelecek her şeyi yitirdiğinizde etrafınızda kimselerin olduğunu gördüğünüzde iş işten çoktan geçmiş olacak.

Küçükken babalarımız bizlere; “Oğlum yüzlerce arkadaşın ola bilir ama dostun sadece bir tane olur” dediğinde ben babamın ne demek istediğine bir anlam verememiştim. Olgunlaştıkça ve bu güne kadar görmeyi hayal bile etmediklerimizi görünce ben babalarımızı şimdi daha iyi anlamaya başladık. Tüm arkadaşlarımızı dostumuz gibi zannediyorduk. İnsanların arkadaşlarına değil dostlarına iyi sahip çıkmalıdırlar. Çünkü kötü gününüzde sadece dostlarınızı yanınızda göre bilirsiniz. Şeyh Şamil dediği gibi “Dünya’da menfaat için sevgi gösterisinde bulunan insanlar kadar alçağı yoktur” diyerek etrafınızdaki melek görünümlü şeytanlardan uzak durmanız uyarısını bulunmuştur.

İnsanlık yoksa çul neye yarar, Rabbini bilmeyen kul neye yarar, herkes tutmuş bir yol gidiyor, ALLAH'a gitmeyen yol neye yarar…! Cenab-ı Allah birlik ve beraberliğimizi bozmamasını, vatanımızı ve milletimizi her türlü tehlikeden korumasını temenni ederim.

YAVAŞLA…

Selası okunan birine Allah rahmet eylesin dedik de,peki biz ölürsek Allah rahmet decek mi bana düşündükmü ve dedikmi hiç?" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar