BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Gündem

Karahasanoğlu: Ali Erbaş'a soru soran kişi kim? Hangi PKK'nın sempatizanı bunu neden yazmıyorsunuz?

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, kendisine yöneltilen Arapça soruya Türkçe tercüme istemesi gündem oldu. Ancak işin aslı başka çıktı.

Abone OlGoogle News
25 Nisan 2024 11:57

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a yöneltilen Arapça eleştirilerine tepki gösterildi.

"Arapça konuşamıyorsa bile..."

Yeni Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan, "Diyanet İşleri Başkanı Arapça bilmiyormuş. Arapça bilmiyor diyorlar. Yani bu gündemin arasında kayboldu gitti. Ama daha düne kadar aşağılıkça Arapların dilini mi, Arapların dinini, dilini bu ülkede konuşmayın. Türkçe konuşun ezan okunacaksa Türkçe okunmalı, ibadet olacaksa Türkçe olmalı, Tövbe haşa diyorlardı ki Allah Türkçe anlamıyor mu? Niye Türkçe yapmıyorsunuz diyordu. Şimdi diyorlar ki Diyanet İşleri Başkanı Arapça bilmiyormuş. Ya Arapça konuşamıyorsa bile tam sizin istediğiniz durum." dedi.

"Hangi PKK sempatizanı?"

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu ise şöyle konuştu: "Söz konusu olay ne herkes bilmeli. PKK sempatizanı birisi Arapça soru soruyormuş gibi biraz karışık bir şeyler söylüyor, Diyanet İşleri Başkanı da bu adam zaten PKK sempatizanı bir oyun mu oynuyor diye biraz zaman kazanıyor.

Karşısındaki çünkü kim ya? Söylesenize Cumhuriyet Gazetesi, Sözcü gazetesi söylesenize kim o? Hangi PKK sempatizanı söylesenize? PKK sempatizanı gelmiş oradaki ikili ilişkiler çerçevesinde basın özgürlüğü çerçevesinde gelmiş Diyanet İşleri başkanına sıkıştıracak soru yöneltiyor.

"Hüküm vermeye kalkıyorlar"

Birazcık uyanık davranmış bir tercüman gelsin de demiş bir hata olmasın. Sonra bu bir tuzak kurmuş olmasın bize diye uyanıklık yapmış. Bunun üzerinden Müjdat Gezen bile Cumhuriyet gazetesinde bugün birisine sormuş tabii kendisinin herhalde Arapça biliri söz konusu değildir. Arapça falan filan diye bir şeyler yazmış ama. Ya Kardeşim siz sabahtan akşama kadar Türkiye'deki İngilizce eğitim veren okulları savunuyorsunuz. Arapçayı boş ver Fransızcayı sabahtan akşama kadar okutan onu ana dili gibi öğrenmesi gerektiğini söyleyen azınlık okullarına destek veriyorsunuz. Şimdi Arapça biliyordu bilmiyordu diye Diyanet İşleri Başkanı üzerinden hüküm vermeye kalkıyorlar." diyerek tepki gösterdi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar