BIST10.276,88%0,67
USD32.3391%-0.12
EURO34,8040%0.05
ALTIN2.393,53%-0.14
Gündem

Karahasanoğlu: Alman Cumhurbaşkanına neden İsrail'e gönderilen silahlar sorulmadı?

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde Alman Cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti masaya yatırıldı.

Abone OlGoogle News
25 Nisan 2024 10:20

Akit TV'de Murat Alan'ın sunumu ve Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu'nun yorumlarıyla ekranlarınıza gelen Manşetlerin Dili'nde lman Cumhurbaşkanının Türkiye ziyareti masaya yatırıldı.

Ali İhsan Karahasanoğlu, "Seçimden hemen bir hafta sonra Taksim'de gösteriler olmuştu. O gösterilerde tesettürlü arkadaşlar da, dindar camianın içerisinde boy gösteren kişiler de vardı. Ticareti kesin. Biz Ticaret İl Müdürlüğüne gideceğiz vesaire diyerekten polisle karşı karşıya gelmişlerdi.

"Alman Cumhurbaşkanına neden sorulmadı?"

Alman Cumhurbaşkanı Türkiye'ye geldi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yan yanalar, ikisine de soru soruluyor. Bir Türk gazeteci veya Alman gazeteci çıkıp da Alman cumhurbaşkanına şunu sormadı; 'Silah veriyorsunuz, silah satıyorsunuz, Gazze'de ölen her çocuktan Siz kendinizi sorumlu hissediyor musunuz hissetmiyor musunuz?' Tayyip Erdoğan'a sordular. Alman gazeteci sordu.

O zaman ben diyorum ki Taksim'de toplanan Arkadaşlar siz Alman gazetecinin tahrikleriyle mi oraya gittiniz? Birileri dedi ki bunlar işte Mossad falan filan ben Mossad falan demiyorum. Ama Müslüman uyanık olur feraset sahibi olur uyanık olur. Eğer birisi seni itekliyor Taksim’e yürü Taksim’de ticareti kestirin diyorsa o seni itekleyen adama bir bak ya. Sen silah veriyorsun ya. İsrail'e Sen silah veriyorsun sen. Önce silah verilmesi kesilsin." diyerek tepki gösterdi.

İsrail'le ticari ilişkilere ilgili soruya net cevap

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier'i ile dünki görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenmişti. Düzenlenen basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a İsrail'le ticari ilişkiler soruldu.

Alman yayın organı DW'nin basın toplantısında söz alan muhabiri Erkan Arıkan sorusunda, "Sık sık İsrail'e karşı sesinizi yükseltiyorsunuz. Netanyahu'yu Nazi yöntemleri uygulamakla suçluyorsunuz. Fakat aynı zamanda yoğun ticari ilişkileri ayakta tutuyorsunuz. Bu çelişkiyi nasıl açıklayabilirsiniz?" ifadelerine yerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise "Bu iş bitti." diyerek, ticari ilişkilerin ayakta tutulmadığını söyledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar