BIST9.645,02%-0,50
USD32.5612%0.02
EURO34,8925%0.08
ALTIN2.436,97%0.28
Gündem

Doğu Perinçek: İmam Humeyni'nin vasiyetine uyacağız

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kudüs konusuna dair açıklamalarda bulundu.

Abone OlGoogle News
22 Mayıs 2020 12:54

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kudüs konusuna dair açıklamalarda bulundu.

İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya konuşan Perinçek, İran'da 1979 yılında gerçekleştirilen devrimin lideri ve mevcut rejimin kurucusu Ruhullah Humeyni'nden övgüyle bahsetti.

İmam Humeyni vurgusu
Perinçek, "Kudüs Günü" olarak kabul edilen ve her sene etkinliklerle anılan, Ramazan ayının son cuma günü nedeniyle yaptığı açıklamalarda "Merhum İmam Humeyni’nin Ramazan’ın son Cuma gününü Kudüs Günü ilan etmesi hepimizin benimsediği çok güzel bir tavırdır, İmam Humeyni böylece Kudüs davasını gelecek 10 yıllara bir miras gibi bırakmış olmuştur." dedi.

Söz konusu günü Humeyni 7 Ağustos 1979'da Kudüs Günü ilan etmişti. Kudüs Günü dolayısıyla İran başta olmak üzere birçok ülkede protesto gösterileri ve etkinlikler gerçekleştiriliyor.

"Kudüs bizim kutsal davamızdır" ifadesini kullanan Perinçek, "Biz Yüzyılın Anlaşması şeklinde Amerika ve İsrail’in dayatmak istediği projeyi kökten ve temelden reddediyoruz. Kudüs’ün, Batı Şeria’nın işgalini kabul etmiyoruz." şeklinde konuştu.

Perinçek, "Filistin halkının ve Filistin devletinin sonuna kadar yanındayız ve İsrail’in yasa dışı işgallerinin son bulması için kanımızın son damlasına kadar hep beraber mücadele edeceğiz. Ortak cephede buluşulması için Vatan partisi olarak elimizden gelen bütün çabayı göstereceğiz ve bunu açık şekilde tüm insanlığa ilan ediyoruz." ifadesini kullandı ve şöyle konuştu:

"İmam Humeyni Kudüs davasında hep tetikte olalım, davamızı unutmayalım diye büyük öngörü ile bize bu vasiyeti bırakmıştır. Biz bunu saygıyla karşılıyoruz ve Kudüs davasında bu vasiyete sonuna kadar uyacağımızı bütün insanlığa ve İslam Dünyasına ilan ediyoruz." dedi. (Mepa News) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar