BIST9.075,37%-0,05
USD32.3813%0.11
EURO34,9798%-0.11
ALTIN2.326,16%0.25
Ekonomi

Volkswagen: Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak...

Alman otomobil devi Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess'ten açıklama geldi.

Abone OlGoogle News
16 Kasım 2019 16:05

Volkswagen 2020-2024 dönemine ait yatırım planını açıkladı. Şirket 2024'e kadar elektrikli ve hibrit otomobillerin yanı sıra dijital teknolojiler geliştirmek için 60 milyar avro yatırım yapmayı planlıyor.

YATIRIMDA SORUN YOK!

Öte yandan Alman otomotiv devi Volkswagen; Passat ve Skoda Superb modellerini üretmek için Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurmuştu.

Volkswagen'in yeni fabrikasını Türkiye'de kurma kararını erteleyebileceği söyleniyordu. Bu söylentiler üzerine Bulgaristan ve Romanya gibi yatırımı almak isteyen ülkeler heveslenmişti.

TÜRKİYE'DE KURMAZSAK BAŞKA ÜLKE DE DE KURMAYIZ

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess, bu iddialar üzerine açıklama yaptı. Diess,"Türkiye'de fabrika kurma kararı almazsak, araçları mevcut fabrikalarımızda üretiriz" dedi.

TEMASLAR SÜRÜYOR

Manisa'ya yapılması planlanan yeni fabrika konusunda kararını erteleyen Volkswagen'in Türkiye ile görüşmeleri sürüyor.

Türkiye'de ihracat yapan tüm otomotiv ana ve yan sanayi şirketlerinin üyesi olduğu Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) Yönetim Kurulu Başkanı Baran Çelik yaptığı açıklamada "Türk hükümet yekililerinin Volkswagen ile irtibat halinde olduğunu biliyorum, şimdi sonuç bekleniyor" diye konuştu.

Alman Haber Ajansı'nın (dpa) haberine göre, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da Ankara'da yaptığı bir görüşme esnasında, "Alman tarafıyla her zaman görüşüyoruz. Bizim görevimiz yatımıcıyla, Volkswagen (VW) ile görüşmek" diyerek Türk ve Alman yetkililerin Volkswagen yatırımıyla ilgili temaslarını sürdürdüğünü teyit etti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar