BIST9.190,68%-1,72
USD34.2231%0.03
EURO37,9388%0.10
ALTIN2.914,44%-0.52
Ekonomi

Dudak uçuklatan rakam! Bakan Şimşek büyük tasarrufu açıkladı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kamuda tasarruf tedbirleri sayesinde bugüne kadar 814 Milyar liralık tasarruf edildiğini açıkladı.

Abone OlGoogle News
02 Ekim 2024 12:15

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yaptığı açıklamada, Orta Vadeli Program’ın (OVP) kamu sektörü için bağlayıcı olduğunu, özel sektör için ise bir rehber niteliği taşıdığını belirtti. Şimşek, tasarruf tedbirleri ve ekonomik planlamalar kapsamında bugüne kadar ne kadar tasarruf edildiğinin bilgisini verdi.

Bakan Şimşek, "Ekonomi" dergisine verdiği röportajda, harcama disiplini ve tasarruf tedbirleriyle toplamda 814 milyar liralık bir tasarruf sağlandığını açıkladı. Bu tasarrufların kamu yatırımları ve kredi olanaklarına olumlu etkiler yarattığını vurgulayan Şimşek, aynı zamanda enflasyonla mücadelede güçlü bir maliye politikasının önemine dikkat çekti.

2025 yılında para politikasının gecikmeli etkilerinin, kalıcı bir enflasyon düşüşü sağlayacağını belirten Şimşek, bu dönemde ekonomide istikrarın güçleneceğini ifade etti. Ayrıca, kripto ve borsa vergilerinin artık gündemlerinde olmadığını ve genel vergi oranlarını değiştirecek bir vergi paketinin mevcut olmadığını da sözlerine ekledi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar