BIST9.716,77%-0,05
USD32.5593%0.07
EURO34,9442%-0.08
ALTIN2.444,34%0.33
Eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı detayları paylaştı! Uzaktan eğitim ne zaman ve nasıl olacak? Uzaktan eğitim sınavları ne zaman yapılacak?

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirler doğrultusunda uzak eğitime ilişkin detayları paylaştı. Bakanlık, velilerin ve öğrencilerin merak ettiği, “Uzaktan eğitim ne zaman ve nasıl olacak?”, “Uzaktan eğitim sınavları ne zaman yapılacak?” sorularına cevap veren açıklamayı yaptı. İşte detaylar.

Abone OlGoogle News
18 Kasım 2020 20:29

Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında ülke genelinde uygulanacak yeni tedbir kararlarını duyurmuştu. Sokağa çıkma kısıtlamalarını da içeren tedbir kararları, eğitim öğretimi de kapsadı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları sonrası ise Milli Eğitim Bakanlığı da (MEB) eğitim öğretimlerin uzaktan eğitim yoluyla yapılacağını duyurmuş fakat detaylarını belirtmemişti. Bugün ise Bakanlık, öğrenci ve velilerin merak ettiği o detayları duyurdu.

Uzaktan eğitimin ne zaman ve nasıl yapılacağını açıklayan Milli Eğitim Bakanlığı, en çok merak edilen “Uzaktan eğitim ne zaman ve nasıl olacak?”, “Uzaktan eğitim sınavları ne zaman yapılacak?” sorularına da cevap vermiş oldu.

Uzaktan eğitim ne zaman yapılacak?

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, uzaktan eğitim, 20 Kasım Cuma gününden 4 Ocak Pazartesi gününe kadar sürecek. Bakanlığa bağlı tüm okul öncesi kurumlar, kreşler, ilkokul, ortaokul ve liseler, özel eğitim okulları ve sınıfları, meslek liselerindeki uygulamalı dersler ile özel öğretim kursları da bu kapsamda olacak.

Sınavlar yapılacak mı?

Sınavlara ilişkin de açıklamada bulunan Milli Eğitim Bakanlığı, “31 Aralık 2020’ye kadar yüz yüze veya uzaktan hiçbir sınav yapılmayacak, sınavlarla ilgili planlamalar salgın sürecinin seyrine göre ayrıca gerçekleştirilecek, okul yönetimlerimiz ve öğretmenlerimiz aracılığıyla öğrencilerimize duyurulacaktır. Öğrencilerimiz, yüz yüze ve uzaktan eğitimle yapılan eğitim öğretim müfredatından sorumlu olacaklardır.” ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar