BIST9.079,97%3,10
USD32.3384%0.14
EURO35,0716%0.00
ALTIN2.308,90%1.38
Eğitim

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'tan canlı yayında flaş açıklamalar! Okullar 31 Ağustos'ta açılacak mı?

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında okulların açılış ı ile ilgili çok önemli açıklamalar yaptı. Bakan Selçuk, '31 Ağustos'ta okullar açılacak mı?' sorusuna, o günkü şartlara göre hareket edileceğini ifade ederek yanıt verdi. Özel okulların yüz yüze eğitim konusunda bağımsız bir tutum sergileyip sergileyemeyeceğine ilişkin soruya da yanıt veren Selçuk, böyle bir şeyin söz konusu olamayacağını belirtti.

Abone OlGoogle News
09 Temmuz 2020 11:53

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk canlı yayında merak edilen sorulara yanıt verdi. Selçuk, okulların açılacağı tarih olarak 31 Ağustos'un planlandığını belirtti, ancak kararın o günün verilerine göre alınacağını söyledi. Selçuk, özel okulların devlet okullarından bağımsız olarak karar veremeyeceğini de duyurdu. Selçuk, her türlü senaryoya hazır olduklarını Sağlık Bakanlığı ile sürekli temas halinde olduklarını söyledi. İşte Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar...

OKULLAR 31 AĞUSTOS'TA AÇILACAK MI?

Okulların açılacağı hafta ne olacağını kimse bilemez. bizim için birinci öncelik öğretmen ve öğrencilerimizin sağlığı. 31 Ağustos'ta açılacak derken bunu temenni ediyoruz. Sağlıklı bir durum oluşursa , şartlar elverişli olursa bu tarihte açacağız demek istiyoruz. Aylardır hazırlanıyoruz.

Bir süre açmayın, uzaktan eğitime devam edin denirse biz buna hazırız. Seyrekleştirme modeli deneyin derlerse buna da hazırız. Neden hazırız, bir yıl sonrasının içeriklerini bitirmek üzereyiz. O kadar hazırız. Gereken her türlü tedbiri alıyoruz. Bize güvenin, yetkililere güvenin.

Bizim beklentimiz şu, verilere bakarız, ağustos sonu, eylül başında nasıl bir tablo varsa hareket planımızı ona göre uygularız. Her türlü altyapımız ve imkanımız fazlası ile var.

Biz LGS'de bir sınav verdik mi? Verdik. Bunu nasıl başardıysak, tamamını da böyle yapabiliriz. Riski gördüğümüzde ona göre tedbiri hemen alırız. Velilerimizin içi rahat olsun. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Kabine bunu sürekli olarak her anlamda ele alıyor.

ÖZEL OKULLAR, DEVLET OKULLARINDAN BAĞIMSIZ OLARAK YÜZ YÜZE EĞİTİM VEREBİLECEK Mİ?

"Devlet okulları yüz yüze eğitim vermez ise, özel okullar insiyatif alarak bu eğitimi verebilir mi?" sorusuna yanıt...

Devlet okulları için başka şart, özel okullar için başka şart diye bir şey yok. Özel okullardkai öğretmen ve öğretmenlerimizin sağlığından da biz sorumluyuz.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar