BIST9.929,34%2,19
USD32.465%-0.22
EURO34,7367%-0.68
ALTIN2.440,20%0.16
Dünya

Korona virüsü yine 'basit bir gribe' benzetti

Corona virüse karşı önlemlere itiraz eden Brezilya lideri Bolsonaro Covid-19'u yine basit bir grip olarak nitelendirdi...

Abone OlGoogle News
26 Mart 2020 17:30

Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle acil durum kararı alan valilere tepki göstererek, virüs için "basit bir grip ve ufak bir soğuk algınlığı” ifadesini kullandı.

Brezilya basınında çıkan haberlere göre, Bolsonaro, ülkesinin ulusal televizyon programında yaptığı açıklamada, Covid-19 salgınını hafife alan açıklamalarda bulundu.

Bolsonaro, halka panik yapmamaları çağrısında bulunarak, "Normale dönmeliyiz. Toplu ulaşım yasağı ve kitlesel ev hapsi, corona virüs tedbirlerine dahil edilmemeli." ifadelerini kullandı.

Bolsonaro, "Spor geçmişim göz önüne alındığında eğer virüse yakalanırsam endişelenmeme gerek yok. Hiçbir şey hissetmem, yüksek ihtimalle grip gibi olur" dedi.

Okulları ve marketleri kapatmanın anlamsız olduğunu dile getiren Bolsonaro, "Salgın 60 yaş ve üzeri insanları daha çok etkiliyor, okulları kapatmak için hiçbir neden yok." dedi.

Bolsonaro, bazı medya kuruluşlarını “korku yaymakla” suçladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar