BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Bir zamanlar yasaktı: Suudi Arabistan "Sevgililer Günü"ne hazırlanıyor

Suudi Arabistan'da 2019'dan beri Sevgililer Günü ile ilgili değişim rüzgarı esmeye devam ediyor. Müslümanlar ise bu duruma tepkili...

Abone OlGoogle News
13 Şubat 2020 16:57

2008'de bir fetva ile ülkede yasaklanan Sevgililer Günü hakkındaki kurallar, geçen sene yumuşama sinyalleri verdi. Sevgililer Günü ile ilişkili hediyelerin satışına tekrar başlandı. Güller, kalpler ve oyuncak pelüşler raflardaki yerini yeniden aldı.

Ahlak polisinin yayınladığı fetva ile 2008'de Sevgililer Günü ile alakalı tüm ürünlerin satımı yasaklanmıştı. Restoranlar bu günü düşündürecek her türlü süs ve malzemeyi kullanmamaları konusunda uyarıldı. Okullarda öğretmenler öğrencilerden o gün kırmızı kıyafet giymemelerini istedi.

"Kuran'a aykırı değil"

Riyad'ın bu gün hakkındaki katı yasak konusundaki ilk yumuşama sinyalleri, ülkenin önemli dini figürlerinden biri olan Şeyh Ahmed Kasım el Hamdi'nin Sevgililer Günü'nün "dini bir gün olmadığını" ve "Kuran'a karşı gelmediğini" söylemesinin ardından kendisini gösterdi. El Hamdi Veliaht Prens Muahmmed Bin Selman'a yakın isimlerden biriydi.

Bin Selman ile gelen değişim rüzgarı

Prens Muhammed Bin Selman, 2017'de veliaht ilan edilmesinin ardından uzun vadeli ve köklü reformları hayata geçirmeye başladı. Suudi prens Selman, ülkesinin ılımlı İslam’a dönmesini arzuluyor.

Ülkede konserlere ve sinemalara 'yeşil ışık' yakılırken kadın ve erkeklerin kamu alanlarında yan yana daha fazla vakit geçirmelerine izin veriliyor. Haziran 2017'de kadınlar ilk defa ehliyet alma hakkına sahip oldu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar