BIST9.645,02%-0,50
USD32.5252%0.01
EURO34,8890%0.72
ALTIN2.431,73%-0.05
Dünya

Ölü haberleri gelebilir: Devrim Muhafızları göstericilere karşı sokağa indi

İnternete düşen son görüntüler İran polisinin uçak düşürme olayını protesto eden halka ateş açtığını gösteriyor...

Abone OlGoogle News
14 Ocak 2020 17:29

İnternete düşen son görüntüler İran polisinin uçak düşürme olayını protesto eden halka ateş açtığını gösteriyor. Gerçek mermi ve gaz kullanıldığı anlaşılan görüntülerle ilgili olarak henüz İranlı yetkililerden bir açıklama gelmedi.

Tahran'daki Özgürlük Meydanı'nda (Azadi Meydanı) meydana gelen olaylara ilişkin Pazartesi günü sosyal medyaya düşen görüntlere uluslararası kamuoyundan da tepkiler yükseldi. İnsan hakları örgütleri İran'a barışçıl protestolara müsade edilmesi için çağrı yapmayı sürdürürken ülkenin anayasasına göre de bu hak mevcut.

Associated Press'e (AP) konuşan New York merkezli İran İnsan Hakları örgütü direktörü Hadi Ghami "Kısa süre içerisinde büyük ulusal travmaların yaşandığı dönemlerde toplumların güvenli şekilde yas tutması, protesto etmesi ve yetkililerden hesap sormasına müsade edilmedlidir. İranlılar anayasal haklarını kullanmak için hayatlarını riske atmak durumunda olmamalıdır." diyor.

Görüntüler AP tarafından teyit edildi

İlk olarak bu organizasyona gönderilen görüntülerin orjinalliği AP tarafından teyit edildi. Bir videoda gazdan kaçan insanların 'Diktatöre ölüm' diye bağırdığı duyuluyor. Bir başka videoda ise bacağından vurularak yaralanmış olan bir kadının olay yerinden taşınarak götürüldüğü görülüyor.

Siyah üniformalı ve kasklı polis kuvvetlerinin Pazar günü pek çok meydanda bu tür önlemler aldığı rapor edilirken Devrim Muhafızları üyelerinin şehirde motorsikletler ve sivil kıyafetlerle devriye gezdiği aktarılıyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar