BIST9.722,09%0,80
USD32.5695%0.01
EURO34,9295%0.22
ALTIN2.426,39%0.13
Dünya

O ülkede top saldırısı! Çocuklar hayatını kaybetti, yaralılar var

Yemen’de Husiler tarafından düzenlendiği belirtilen top saldırısı sonucu ilk belirlemelere göre 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 5 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Abone OlGoogle News
30 Kasım 2020 21:53

Yemen'de Husilerin düzenlediği düşünülen top saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetti.

Yemen'in güneybatısındaki Taiz kentinde Husilerin düzenlediği düşünülen top saldırısında 2 çocuk hayatını kaybetti.

Yemen'deki Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) örgütü, yaptığı yazılı açıklamada Taiz kentinde sivil yerleşim yerini hedef alan top saldırısının ardından bölgedeki Es-Sevra Hastanesi'ne kaldırılan iki kız çocuğunun müdahaleden önce yaşamını yitirdiğini bildirdi.

“10 yaralı var”

Açıklamada, MSF tarafından desteklenen hastaneye ayrıca aralarında kadınların da olduğu 10 yaralının nakledildiği belirtildi.

Örgüt, bütün silahlı gruplara, "uluslararası insani hukuka uymaları, sivil kayıpları önlemek için gerekli tüm önlemleri almaları" çağrısı yaptı.

Hükümete bağlı askeri bir kaynaktan edinilen bilgiye göre de İran destekli Husiler, Taiz'in güneyindeki sivil yerleşim alanı El-Müfettiş mahallesine top atışı gerçekleştirdi.

2 çocuk öldü, 5 yaralı

Askeri kaynak, hükümetin kontrolündeki bölgeye yapılan saldırıda ilk belirlemelere göre 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı bilgisini paylaştı.

Husilerden olaya ilişkin henüz bir açıklama gelmedi.

Bölgenin denetimini hükümet makamlarına teslim etmeyi kabul etmiyorlar

Yemen'in nüfus açısından en büyük ili Taiz, meşru hükümet ve Husiler tarafından kontrol altında tutuluyor. Taiz ilinin denize açılan noktası El-Muha kentinin kontrolünü elinde tutan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) destekli Tarık Salih birlikleri ise bölgenin denetimini hükümet makamlarına teslim etmeyi kabul etmiyor.

Yemen’de Husiler çıkmazı

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de İran destekli Husiler, Eylül 2014'ten beri başkent Sana ve bazı bölgelerin kontrolünü elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar