BIST9.722,09%0,80
USD32.572%0.01
EURO34,8926%0.09
ALTIN2.426,86%0.15
Dünya

İran’dan Dağlık Karabağ’a müdahale sinyali

TBMM’den onay alan tezkere sonrası Mehmetçik’in intikal etmek için gün saydığı Dağlık Karabağ bölgesine ilişkin İran’dan, “Kayıtsız değiliz ve bu krizleri barışçıl yollarla çözmeye çalışacağız.” açıklaması yapıldı.

Abone OlGoogle News
22 Kasım 2020 16:28

İran’ın Dağlık Karabağ’a kayıtsız kalmayacağını söyleyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, “Karabağ çatışması ve başka çatışmalarda, kayıtsız değiliz ve bu krizleri barışçıl yollarla çözmeye çalışacağız.” dedi.

Azerbaycan-Ermenistan savaşı sonrası Rusya ve Türkiye’nin askeri barış gücü olarak yer alacağı Dağlık Karabağ ile ilgili İran’dan dikkat çeken bir açıklama geldi.

“Bölgeye kayıtsız değiliz”

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Said Hatipzade, "İran'ın politikası ilkelidir ve bu nedenle, Karabağ çatışması ve başka çatışmalarda, kayıtsız değiliz ve bu krizleri barışçıl yollarla çözmeye çalışacağız" dedi.

“Hiçbir tarafın silah transferine izin vermiyoruz”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İran'ın Rusya'dan Ermenistan'a silah gönderilmesine engel olduğu yönündeki sözlerine işaret eden Hatipzade, “Bu mesele bütün taraflarla ilgilidir. Hiçbir tarafın silah transferine izin vermediğimizi vurguladık. Bölgemiz artık bu krize ve savaşa tahammül edemez ve ateşkes göz önüne alındığında, tüm tarafların İran'ın planında bahsettiği uluslararası hukuk çerçevesinde bu 30 yıllık krizi çözmek için kapsamlı müzakerelere girmesi gerekiyor.” diye belirtti.

“Bazı ülkeler bizim için daha önemli”

İran'ın politikasının iyi komşuluk olduğunu ve bölge ülkeleri için sorunları sıfıra indirmeye çalıştığını söyleyen Hatipzade, "İran tüm komşularıyla dengeli ve iyi bilinen ilişkiler kurmaya çalıştı, ancak bazı ülkeler kültürel ortaklıklar nedeniyle bizim için daha önemlidir." ifadesini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar