BIST9.079,97%3,10
USD32.338%0.14
EURO35,0641%-0.02
ALTIN2.308,74%1.37
Dünya

Asya ülkesine 12 milyon dolarlık uluslararası doping

Orta Asya ülkesi Tacikistan’a, tıbbi hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi için Uluslararası Kalkınma Birliği ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası tarafından 12 milyon dolarlık kaynak sağlayacak anlaşma imzalandı.

Abone OlGoogle News
21 Kasım 2020 09:13

Uluslararası Kalkınma Birliği ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası, tıbbi hizmetlerin kalitesini iyileştirmek için Tacikistan’a 12 milyon dolarlık kaynak sağlayacak.

12 milyon dolarlık imza atıldı

Tacikistan Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, başkent Duşanbe’de bakanlık ve Uluslararası Kalkınma Birliği ile Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası arasında ülkedeki tıbbi hizmetlerin kalitesinin iyileştirilmesi için ülkeye 12 milyon dolar kaynak sağlanmasına ilişkin anlaşma imzalandı.

10 milyon doları kredi olarak verilecek

Anlaşmayı Maliye Bakanı Fayziddin Kahharzade ile Dünya Bankası Tacikistan Temsilcisi Jan-Peter Wolters imzaladı. Anlaşma uyarınca ülkeye Uluslararası Kalkınma Birliği 10 milyon dolar kredi, Uluslararası İmar ve Kalkınma Bankası ise 2 milyon dolarlık mali yardım sağlayacak.

Kaynakla sağlık hizmetleri iyileştirilecek

Proje ülkenin çeşitli bölgelerindeki temel sağlık hizmetlerinin kapsam ve kalitesini iyileştirmeyi amaçlıyor. Sağlanan finansal katkı, 37 sağlık tesisinin bakımı, yeni pilot bölgelerdeki sağlık tesislerinin yenilenmesi, tıbbi ekipman alımı ve sağlık personeline ödemeler için kullanılacak.

Projenin 2022 yılında tamamlanması öngörülüyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar