BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

ABD'ye göçü hızlandırabilir! Lota kasırgası bilançosu: 23 ölü

Orta Amerika'da yaşanan lota kasırgası sonrası 23 kişi hayatını kaybederken, yetkililer bu durumun ABD'ye yönelik göçü hızlandırabileceğine vurgu yaptı.

Abone OlGoogle News
19 Kasım 2020 11:03

Lota kasırgası, Orta Amerika'da hayatı felç etti. Honduras, Nikaragua, El Salvador, Guetemala ve Kolombiya'yı kategori 5 seviyesinde vuran Iota Kasırgası, en az 23 kişinin ölümüne yol açtı. 

ABD'ye göçü hızlandıracağı uyarısı

Nikaragua'da 13, Honduras'ta 5, Panama'da 2, Kolombiya'da 2, El Salvador'da 1 kişi hayatını kaybetti. Nikaragua'da yaklaşık 160 bin kişi, Honduras'ta ise 70 bin kişi sığınaklara yerleşti. Nikaragua'da yetkililer, 1 anne ve 4 çocuğunun taşan nehirde sel sularına kapıldığını, başka bir noktada ise meydana gelen heyelanda 8 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Honduras'ta ise polis 3'ü çocuk 5 kişinin El Salvador ve Guatemala sınırına yakın Ocotepeque'in batı kesiminde şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybettiğini ifade etti. San Pedro Sula kentindeki bir havalimanı da sular altında kaldı. Ülkede kasırganın neden olduğu yıkımın önümüzdeki birkaç ay içinde ABD'ye göçü hızlandıracağı konusunda uyarıda bulunuldu.

ABD Ulusal Kasırga Merkezi (NHC), Iota'nın Orta Amerika'da Perşembe gününe kadar batıda Pasifik Okyanusu'na doğru yönelerek daha fazla sel ve toprak kaymasına neden olabileceğine dikkat çekti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar