BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8813%0.05
ALTIN2.429,70%-0.02
Dünya

Araştırma: 30 saniye içinde Koronavirüs'ü öldürebilir

Cardiff Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptığı araştırma, ağız temizleme suyuyla yapılan gargaranın Koronavirüs'ü temastan sonra 30 saniye içinde öldürebileceğini tespit etti.

Abone OlGoogle News
18 Kasım 2020 01:15

Cardiff Üniversitesi'nden araştırmacıların yürüttüğü çalışmanın ön bulguları yayımlandı. Bulgular, içinde en az yüzde 0.07 oranında Setilpiridinyum klorür (CPC) barındıran ağız temizleme sularının Koronavirüs bulaşını azaltmada "umut veren" bir etkisi olduğunu ortaya koydu. 

Cardiff Galler Üniversitesi Hastanesi'nde hastalar üzerinde yapılan klinik testler, ağız temizleme sularının hastanın salyasındaki Koronavirüs miktarını azaltıp azaltamayacağını inceledi. Araştırmanın bütün bulguları 2021 başında yayımlanacak. 

Araştırmanın ön bulguları, ağız temizleme suları ile gargaranın Koronavirüs'le temas anından 30 saniye içinde virüsü öldürebileceğini tespit etti. 

Klinik testleri yürüten Profesör David Thomas, "İlk bulgular oldukça umut vadetse de daha fazla klinik araştırmaya gerek olduğu çok açık" dedi. 

Uzman periodontist Dr. Nick Claydon, ağız temizleme sularının Koronavirüs'le mücadelede el yıkama, sosyal mesafe ve maske gibi temel bir önlem olabileceğini söyledi. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar