BIST9.043,35%2,69
USD32.3316%0.12
EURO35,0627%-0.02
ALTIN2.301,11%1.03
Dünya

Almanya'dan gündeme bomba gibi düşen acziyet itirafı! “ABD olmadan…”

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, önemli bir müttefik olarak vurguladığı ABD olmadan, Avrupa’nın kendisini savunamayacağını açıkladı.

Abone OlGoogle News
17 Kasım 2020 17:10

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp Karrenbauer, Avrupa'nın gelecekte ABD ve NATO olmadan kendisini savunamayacağını söyledi.

“Çok aşırıya gidilmiş olur”

Karrenbauer, savunma politikaları üzerine video konferans yoluyla yaptığı konuşmada, ABD'nin müttefik olarak önemini bir kez daha vurgulayarak "Avrupa için stratejik özerklik fikriyle ABD ve NATO olmadan Avrupa’nın güvenlik, istikrar ve refahını sağlayabileceğimiz illüzyonu destekleniyorsa o zaman çok aşırıya gidilmiş olur." dedi.

“Avrupa, ABD’ye bağımlı”

Karrenbauer, Avrupa'nın güvenlik politikaları yönünden ABD'ye bağımlı kaldığını ancak Avrupa'nın Amerikalıların şimdiye kadar yaptığı katkıdan daha fazlasını yapması gerektiğini belirterek "Amerika’nın nükleer ve konvansiyonel imkanları olmadan Almanya ve Avrupa kendilerini koruyamaz. Bunlar görünen gerçeklerdir." diye konuştu.

“ABD, Almanya’daki askerlerini geri çekmeyebilir”

Savunma Bakanı Karrenbauer ayrıca Avrupa'nın ABD için göz hizasında güçlü bir ortak olması ve muhtaç bir konumda olmaması gerektiğinin önemine dikkati çekti.

Karrenbauer, ABD'deki seçimlerin ardından Beyaz Saray'ın Almanya'daki askeri üslerden yaklaşık 9 bin 500 Amerikan askerini geri çekme kararının geri alınması olasılığının bulunduğunu da dile getirdi.

“Yeniden incelemek istiyoruz”

Alman Bakan, "Seçim kampanyası sırasında Demokratlardan bu planları çok dikkatli bir şekilde yeniden incelemek istediklerini duyduk. Bunun, kararın tamamen mi yoksa kısmen mi iptal edileceği anlamına gelip gelmediğini görmemiz gerekiyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar