BIST9.079,97%3,10
USD32.3496%0.18
EURO35,1072%0.10
ALTIN2.302,30%1.09
Dünya

Her beş korona hastasından birinde tekrar virüs görülüyor

Katolik Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü ve Gemelli Polikliniği Laboratuvar ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü direktörü Profesör Maurizio Sanguinetti, daha önce corona virüs taşıyan beş hastadan birinin kanında 50 gün sonra tekrar corona virüs görüldüğünü açıkladı.

Abone OlGoogle News
17 Kasım 2020 17:12

İtalya’da yapılan araştırmaya göre corona virüse yakalanan beş hastadan birinde semptomların 50 gün sonra tekrar görüldüğü açıklandı. Açıklama, Agostino Gemelli Irccs Üniversitesi Poliklinik Vakfı'nın Covid-19 sempozyumu sonrası yapıldı.

İtalyan La Repubblica’nın American Tıp Derneğinin yayını Jama’ya dayandırdığı haberine göre, Nisan ayından Haziran ayına kadar 176 kişiyle yapılan araştırmada hastalar detaylı bir şekilde incelendi.

İYİLEŞEN HASTA TAKİBİ ÇOK ÖNEMLİ

Törende konuşan Katolik Üniversitesi Mikrobiyoloji Profesörü ve Gemelli Polikliniği Laboratuvar ve Bulaşıcı Hastalıklar Bölümü direktörü Profesör Maurizio Sanguinetti, Covid-19 virüsünü taşıyan hastaların iki gün üst üste negatif, üç gün ard arda ateşinin olmaması ve diğer semptomlarda iyileşme tespit edildikten sonra hastalar incelenmeye devam edildiğini söyledi. Açıklamada, Covid-19 tanısından elli gün sonra gerçekleştirilen testte hastaların yüzde 19’unda corona virüs tekrar görüldüğü belirtildi.

Sadece hipertansiyon, diyabet ve kardiyovasküler hastalığı olan ileri yaşta bir kişide 16 ve 39 gün sonra pozitif veren testler hakkında Maurizio Sanguinetti, "Bu çalışma Covid-19'dan iyileşen hastaların doğru bir takibinin yapılmasının yararlılığını, iyileşen hastaların önlemleri uzun bir süre daha bırakmamalarını ve izolasyonlarına dikkat etmeleri tezini doğruluyor" ifadelerini kullandı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar