BIST9.081,96%0,02
USD32.3736%0.09
EURO34,9605%-0.16
ALTIN2.325,64%0.23
Dünya

Rum kesimi: Türkler 2023'e kadar ilhak edebilirler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın KKTC ziyareti, Güney Kıbrıs Rum Kesimi'ni tedirgin etti. Rum kesimi Dışişleri Bakanı Nicos Christodoulides, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmazsa Türkiye'nin kuzeyi birkaç yıl içinde ilhak edebileceğinden korktuğunu söyledi.

Abone OlGoogle News
17 Kasım 2020 14:06

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin, yeni dönemde Türkiye olan ilişkilerini kuvvetlendirmesi, Güney Kıbrıs'ı panikletti. Dışişleri Bakanı Nicos Christodoulides, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunmazsa Türkiye'nin kuzeyi birkaç yıl içinde ilhak edebileceğinden korktuğunu söyledi.

ENDİŞELİYİZ AÇIKLAMASI

Dışişleri Bakanı Christodoulides, Türkiye'nin KKTC ile olan yakın ilişkilerinden endişeli olduklarını belirterek, "Ne yazık ki Kıbrıs’ın kuzeyi, Kuzey Suriye’deki bölgeler, Kuzey Irak’taki bölgeler Cumhurbaşkanı Erdoğan için potansiyel hedeflerdir. Bu bizi rahatsız etmesi gereken bir şeydir ve elbette endişeliyiz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE 2023'E KADAR İLHAK EDER

Christodoulides, Temsilciler Meclisi Finans Komitesi’nde yaptığı toplantıda, 2023 yılına kadar herhangi bir çözüm bulunmazsa, Türkiye’nin kuzey Kıbrıs'ı ilhak etme riskinin bulunduğuna değinerek “Ne yazık ki, Kıbrıs’ın kuzeyi, Kuzey Suriye’deki bölgeler, Kuzey Irak’taki bölgeler Sayın Erdoğan için potansiyel hedeflerdir ve bu bizi rahatsız etmesi gereken bir şeydir ve elbette endişeliyiz” dedi.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar