BIST9.093,15%0,15
USD32.373%0.09
EURO35,0017%-0.04
ALTIN2.325,87%0.23
Dünya

Suriye Şam'da ekmek krizi başladı

Suriye'nin başkenti Şam'da halkın yiyecek ekmek bulma sıkıntısı çektiği bildirildi.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 17:23

Rusya ve İran tarafından desteklenen Beşar Esed rejimi kontrolündeki Suriye'nin başkenti Şam'da halkın yiyecek ekmek bulma sıkıntısı çektiği bildirildi.

Yerel haber kaynakları, başkentte uzun bir süredir un, ekmek, yakıt gibi hayati öneme sahip ihtiyaçların temini konusunda ciddi sıkıntılar yaşandığını, ekmek dahil birçok ihtiyacın karaborsaya düştüğünü ifade ediyor.

Başkent Şam'da halkın ekmek alabilmek için oluşturduğu uzun kuyruklar ise geniş çaplı eleştirilere neden oldu. Şam'daki "İbn el Amid" fırını önündeki kalabalığın dola taşmaması için kurulan "kafesler" ise ağır eleştirilere neden oldu. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından yapılan yorumlarda halkın ekmek almak için sıra beklediği tel örgüler, "tavukların konulduğu kafeslere" benzetildi.

İbn el Amid fırını önü

Ekmek fırını önündeki görüntüler sadece bununla sınırlı değil. Şam'daki "Şeyh Saad" fırını önünde de ekmek almak için sıra bekleyen insanların oluşturduğu uzun kuyruklar dikkat çekiyor. Burada da ekmeğe ulaşmak isteyen insanların düzgün bir sıraya girmesi için azami önem gösteriliyor. 

İnsanlardan bazıları ise saatlerce ekmek kuyruğunda bekledikten sonra evine eli boş bir şekilde gitmekten şikayet ediyor.

Şeyh Saad fırını önündeki kuyruklar

Başkent Şam'da yaşanan un ve ekmek sıkıntısı, Esed rejiminin aile bireylerinin sayısına göre ekmek dağıtımı yapmaya başlamasından sonra daha trajedik bir hal aldı. Rejimin son aldığı kararlara göre her bir aile bireyi için günlük 3 ekmek hakkı tanınıyor. (Mepa News) 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar