BIST9.716,77%-0,05
USD32.5459%0.03
EURO34,9897%0.05
ALTIN2.441,51%0.22
Dünya

“Kısmen Müslüman bir ülkeyiz” diyen Rusya’dan Fransa’ya Charlie Hebdo tokadı

Sözde mizah dergisi Charlie Hebdo’nun “düşünce özgürlüğü” adı altında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) hakkında hakaret içerikli karikatür yayınlamasına ilişkin açıklamada bulunan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu belirterek, “Bizim ülkemizde böyle bir yayın asla yayınlanamaz.” dedi.

Abone OlGoogle News
29 Ekim 2020 15:36

Fransız Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) hakaret içeren karikatürlerine tepkiler sürerken, bir açıklama da Rusya'dan geldi.

“Ülkemizde asla yayınlanamaz”

Fransız sözde mizah dergisi Charlie Hebdo’nun Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa’ya (sav) yönelik hakaret içerikli karikatürüne ilişkin Rusya’dan dikkat çeken açıklama yapıldı.

Skandala ilişkin konuşan Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, “Rusya'nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu unutmayalım. Bizim ülkemizde böyle bir yayın asla yayınlanamaz.” dedi.

“Rusya kısmen Müslüman bir ülkedir”

Peskov, konuyla ilgili bir gazetecinin sorusuna verdiği yanıtta, “Rusya’nın kısmen Müslüman bir ülke olduğunu unutmayalım. Rusya'da yaklaşık 20 milyon Müslüman yaşıyor. Rusya’da hakim din Hristiyanlıktır, ancak ülkemizin benzersiz yanı, çok uluslu ve çok dinli doğasındadır. Rusya’da tüm inananlar birbirine tam olarak saygı duyarak yaşıyor.” dedi. Kremlin sözcüsü, “Bu nedenle, ülkemizde böyle bir derginin var olması, mevcut yasalarımız da dikkate alındığında kesinlikle imkansızdır.” diye konuştu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar