BIST9.645,02%-0,50
USD32.5505%-0.01
EURO34,8700%0.02
ALTIN2.432,32%0.09
Dünya

Önce adıyla vuruyor: Aliyev boş yere söylememiş

Azerbaycan ordusu üretim lisansına sahip olduğu Orbiter 1K kamikaze ihalarını yeniledi, ismini değiştirdi.

Abone OlGoogle News
22 Ekim 2020 12:02

Son dakika haberine göre Azerbaycan, 30 yıldır işgal altında tutulan Dağlık Karabağ bölgesine yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Hem karadan hem de havadan Ermeni cephelerini abluka altına alan Azerbaycan ordusu, bölgenin kurtarılması için var gücüyle çaba mücadele ediyor.

Azerbaycan ordusunun envanterindeki önemli silahlardan biri olan Orbiter 1K kamikaze ihalarına yeni bir isim verildi: İti Qovan yani iti kovan.

İsrail menşeli Orbiter 1K'ların üretim lisansına sahip olan Azerbaycan, silahların üretim tesisinde yaptığı değişiklik ile cihazların kanat kısımlarına "İti Qovan" yazmaya başladı. Azerbaycan envanterindeki etkili silahlardan biri olan Orbiter 1K'ya verilen isim, daha önce de Azerbaycan gündeminde pek çok kez gündem olmuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ulusa sesleniş konuşmasında Ermenistan işgali altındaki bölgelerin nasıl geri alındığını anlatırken, "Ordumuz işgalci Ermenileri iti kovar gibi kovuyor, kovacak" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan Türkiye’nin ilk etapta iç güvenlik operasyonlarında, sonrasında ise sınır ötesi harekatlarda kullandığı yerli ve milli SİHA’lar sergiledikleri performansla dünyanın dikkatini çekti ve bu alanda uluslararası bir marka haline geldi.

Bu dönemle birlikte özellikle Bayraktar TB2 başta olmak üzere Türkiye’nin yerli ve milli SİHA’ları bu alanda alım yapmak isteyen ülkelerin öncelikli tercihlerinden biri oldu ve dünyanın farklı coğrafyalarında boy göstermeye başladı.

SADECE KARABAĞ'DA 70 CİVARI SİSTEM YOK EDİLDİ 

Savunma Sanayii Araştırmacısı Anıl Şahin, Türk SİHA’larının Bahar Kalkanı Harekatı esnasında Suriye, ardından Libya ve son olarak Karabağ bölgesinde boy gösterdiğine işaret etti.

Bu dönemle birlikte özellikle Bayraktar TB2 başta olmak üzere Türkiye’nin yerli ve milli SİHA’ları bu alanda alım yapmak isteyen ülkelerin öncelikli tercihlerinden biri oldu ve dünyanın farklı coğrafyalarında boy göstermeye başladı.

1 MİLYAR DOLARI AŞTI 

Yok edilen söz konusu sistemlerin ne kadarlık bir mali boyutu olduğu sorusuna da yanıt veren Anıl Şahin, şunları söyledi:

“Her bir sistemin birim/maliyet rakamı farklı. Ancak görüntülerden de gördüğümüz üzere imha edilenlerin birçoğu Pantsir, Tor ve Osa gibi hava savunma sistemleri. Benim açık kaynak görüntülerden teşhis edebildiğim 35 kadar hava savunma sisteminin maliyeti yarım milyar doların üzerinde. Kaldı ki biz burada 100 kadar hava savunma sistemi ile bileşeninden bahsediyoruz.'' dedi. 

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar