BIST9.079,97%3,10
USD32.3654%0.07
EURO35,0938%0.24
ALTIN2.326,87%0.28
Dünya

Putin Türkiye'yi Karabağ masasında istemedi

Rus tarafının yaptığı açıklamada Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinin çözümü için kurulacak masada istenilmediği ifade edildi.

Abone OlGoogle News
13 Ekim 2020 11:36

Rus tarafının yaptığı açıklamada Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinin çözümü için kurulacak masada istenilmediği ifade edildi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov tarafından yapılan açıklamada, Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ krizinin çözümü için yürütülecek görüşmelere Türkiye'nin de katılması önerisinin reddedildiği belirtildi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Zohrab Mnatskanyan ile Moskova'da ortak basın toplantısı gerçekleştiren Lavrav, çözüm arayışının Rusya, ABD ve Fransa'nın Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) çatısı altında devam etmesi gerektiğini söyledi.

Ermenistan Dışişleri Bakanı Mnatsakanyan da Azerbaycan'a aktif bir şekilde destek veren Türkiye'nin arabuluculuk faaliyeti yürütemeyeceğini öne sürdü.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile Ermenistan arasında yaşanan çatışmalar Rusya'nın devreye girmesiyle ateşkese bağlanmış, ancak Ermenistan tarafının birçok defa ateşkesi ihlal ettiği açıklanmıştı.

Türkiye'nin Dağlık Karabağ krizinde çözüm masasında istenmemesinin Putin'in aldığı bir karar olduğu ifade ediliyor.

Güney Kafkasya'da etkin bir güç olan Rusya'nın Dağlık Karabağ krizini kendi aldığı inisiyatif ile yine kendi çıkarları doğrultusunda çözüme kavuşturması bekleniyor.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar