BIST9.079,97%3,10
USD32.4322%0.27
EURO35,0289%0.03
ALTIN2.325,46%0.22
Dünya

Paşinyan'ı Korku Sardı! Yine Soykırım Yalanına Sığındı!

Rusya'nın öncülüğünde Azerbaycan'la masaya oturmak için her yolu deneyen Paşinyan ''Ateşkes'' sözünde durmadı. Ateşkesin uygulandığı saatlerde sivil yerleşim yerlerine saldırdı. Suçunu örtmek için ise her zaman söylediği ''Soykırım''yalanına sığınan Paşinyan, Karabağ'da 26 yıl önce sivillere yaptıkları katliamı görmezden gelerek yine sivilleri hedef alıp kendi yaptığı katliamı örtmeye çalışıyor. Paşinyan saldırılarına sebep olarak Karabağ'da cihatçıların olduğunu savunuyor.

Abone OlGoogle News
11 Ekim 2020 15:48

Azerbaycan ile yaptığı ateşkesi ihlal eden ve önce ki gece boyunca Gence kentine füze ve roket atarak sivilleri katleden Ermenistan, uluslararası arenedaki manipülasyon çabalarına hız kesmeden devam ediyor.

Ermenistan’ın işgalci olduğu gerçeğini ve yapmayı sürdürdüğü sivil katliamını örtbas etmeye çalışan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, İtalyan gazetesine verdiği röportajda Türkiye’nin de adını kullanarak kendi hayal dünyasında ki iddiaları anlattı.

DESTEK KAYBEDİNCE SOYKIRIM YALANINA SARILDI

La Repubblica’ya konuşan Paşinyan, Ermenistan'ın soykırım tehdidi altında olduğunu iddia etti. Türkiye’nin, Ermenistan’ın işgalci saldırılarında Azerbaycan’a verdiği meşru desteği karalamaya çalışan Paşinyan, ortaya attığı soykırım iddiasıyla ses getirerek taraftar toplamaya çalıştığını gözler önüne serdi.

Röportajda, “Ankara, Bakü'yi silahlarını susturmamaya davet ederek hem diplomatik hem de askeri düzeyde Azerilerin yanında olduğunu gösteriyor ” ifadelerini kullanan Paşinyan, ateşkese rağmen bombalanan Azeri şehirlerindeki zulmü görmezden geldi.

TÜRKİYE KORKUSU GÖZDEN KAÇMADI

Hedef şaşırtmaya çalışan açıklamalarına devam eden Paşinyan, “Dağlık Karabağ, Türkiye'nin yayılmacılığının önündeki son engeldir. Eğer uluslararası toplum Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği desteğe hızlı bir şekilde müdahale etmezse, Türkler, 17. yüzyılda Osmanlı'da olduğu gibi Viyana kapılarına dayanacak.” dedi.

İSLAM KORKUSUNU KÖRÜKLEYEREK DESTEK ARIYOR

Bölgede var olduğunu iddia ettiği cihatçıların, büyük bir tehlike yarattığını söyleyen Paşinyan, sözde cihatçıları da Türkiye’nin eğittiğini söyledi. “Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'nin bağımsızlığı tanınmazsa bu,  Ermenilere yönelik yeni bir soykırımın öncüsü olacaktır ” diyen Paşinyan, kaybettiği uluslarası desteği, sahte soykırım iddialarıyla kazanmak istediğini bir kez daha kanıtladı.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar