BIST9.693,46%1,77
USD32.5355%0.02
EURO34,7190%0.09
ALTIN2.499,53%0.61
Dünya

Yeni kirli plan hazırlıyor: Türkiye deşifre etti

Suriye'de yıllardır katliam yapan Esad rejimi yeni bir kimyasal saldırının peşinde. Türkiye Gazetesinin askeri kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Esad rejimi saldırının kılıfını da hazırladı.

Abone OlGoogle News
10 Ekim 2020 14:44

Esad rejiminin, İdlib’in güneyinde yeni bir kimyasal saldırı hazırlığı yaptığı öğrenildi. Güvenlik kaynaklarından edinilen bilgilere göre; rejim askerleri gece karanlıktan da istifade ederek bölgeye bidonlarla zehirli gaz taşıdı.

"SUÇU ANKARA'NIN ÜSTÜNE ATACAK" İDDİASI

Üst düzey bir askeri yetkili Esad rejiminin; İdlib'in güney kesiminde kimyasal silahlar kullanarak provokasyon hazırlığında olduğunu, suçu da muhalif gruplara ve Türkiye'ye atmayı planlandığını belirtti. Aynı yetkili Esad'ın, "Kimyasal silah saldırısının Türkiye'den uzmanların desteğiyle muhalif gruplarca yapılacağını, suçun da Suriye rejimine atılacağı" yalanını yayarak saldırıya zemin hazırladığını söyledi.

217 KİMYASAL SALDIRI

Esad rejimi, iç savaşın başlamasından bugüne 217 defa kimyasal silah saldırısında bulundu. Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütünce, Suriye yönetiminin bütün kimyasal silahlarını imha ettiği iddia edilmesine rağmen; ilk saldırısını 2012'de Humus'a gerçekleştiren Esad rejimi, en son saldırısını ise Lazkiye'ye bağlı Kebine köyüne düzenlemişti.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar