BIST9.071,89%-0,09
USD32.3721%0.09
EURO34,9691%-0.14
ALTIN2.326,12%0.25
Dünya

Katar'ı işgal planı: Çok konuşulacak Trump detayı

Haziran 2017'de Katar'a ambargo ve abluka uygulayan BAE, Suudi Arabistan ve Bahreyn'in işgal planı yaptığı da ortaya çıktı.

Abone OlGoogle News
06 Ekim 2020 11:56

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Bahreyn’in Katar’ı işgal planını Mısır’ın başkenti Kahire’de yaptığı ortaya çıktı. Katar Başbakan İkinci Yardımcısı Abdullah bin Hamed Al-Atıyye’nin El Cezire televizyonundaki "Sıfır Mesafe" programında işgal planlarının ayrıntılarını vermesi gündeme bomba gibi düştü. Abluka ülkelerinin Katar’ı iki aşamada işgal etmeyi planladığını söyleyen Al-Attiye, "Önce kuşatacak sonra da işgal edeceklerdi. Tüm istihbarat bilgileri ve ortaya çıkan belgeler, işgal için çok önceden yapılan planları kanıtlıyor. Devlet başkanları tarafından belgelenen kanıtlar var. Kuveyt Emiri’nin ABD Başkanı ile yaptığı görüşme ve daha birçok görüşme belgelendi. Hepsi Katar’ı işgal etmeyi hedeflediklerini doğruladı" dedi.

"HEZEYAN DEĞİL GERÇEK"

BAE Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Enver Gargaş, Al-Atiyye’nin açıklamalarından sonra Twitter hesabından "Tüm bunlar Halid Atiyye’nin hezeyanları. Cevap verme gereği bile duymuyorum" paylaşımında bulundu. Gargaş’ın açıklamalarına tepkiler ise gecikmedi. Doha’da yaşayan Filistinli gazeteci Cemal Reyyan, Gargaş’a şöyle yanıt verdi: "Katar Savunma Bakanı’nın Katar işgali için hazırlanan bir plan hakkındaki açıklaması yüzde 100 gerçek ve Katar güvenlik güçleri işgal planının farkındaydı. Kahire’de toplanarak işgal bildirimini duyuracaklardı. Ancak Trump’ın telefon görüşmesi işgali durdurdu."

BAE'NİN TROL ORDUSU

Birleşik Arap Emirlikleri’nin sosyal medyadaki sahte hesap ağı da ortaya çıkarıldı. Bu şirketlerin en başında "Dot Dev" geliyor. Şeyh Haaz bin Zaid’in sayfalarını yöneten ve Emirates Haber Ajansı web sitesinin geliştirilmesinden sorumlu olan şirketin, sahte hesapları yönettiği tespit edildi. Bu hesaplarla başta Katar olmak üzere Türkiye, Kuveyt, Libya, Tunus, Cezayir ve Fas gibi ülkelerin hedef alındığı belirlendi. Twitter, BAE ve Mısır’da faaliyet gösteren "Dot Dev"e bağlı 271 sahte hesabı engelledi. Binlerce hesabın kapatılmasına rağmen saldırı diğer sahte hesaplarla devam ediyor. BAE "Dot Dev"in faaliyetlerinin kısıtlanmasından sonra sosyal medyadaki saldırılarını sürdürmek için "Xperts" ve "Dave Kirite" isimli yeni şirketler kurdu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar