BIST9.524,59%-0,06
USD32.5758%0.15
EURO34,7024%0.05
ALTIN2.516,69%1.30
Dünya

Komada olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ortaya çıktı! Korkunç emri verdi

Komada olduğu iddia edilen Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un sağlık durumu ile ilgili son dakika haberler gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta çıkan haberlerde yetkilerinin bir kısmını kız kardeşi Kim Yo-jong'a devrettiği ileri sürülmüştü. Daha önce de sağlık durumu hakkında spekülasyonlar yapılan Kuzey Kore lideri Kim Jong Un ortaya çıktı.

Abone OlGoogle News
29 Ağustos 2020 15:48

Dünyanın en dışa kapalı ülkesi Kuzey Kore ve lideri Kim Jong-un, dünya gündemini sarsmaya devam ediyor. Kim Jong-un, geçtiğimiz günlerde uzun süre ortalarda görünmemesi yüzünden komaya girdiği, hatta öldüğü söylentileriyle gündeme gelmişti.

Ancak Kuzey Kore, bu söylentileri yalanlamak istercesine Kim'in fotoğraflarını dünyaya servis etti, liderlerinin sağ ve sağlıklı olduğunu herkese duyurmuş oldu. Kim Jong-un, bu kez de koronavirüs konusunda yaptığı açıklamayla gündeme bomba gibi düştü.

Hürriyet'te yer alan habere göre; Kuzey Kore geçen aya kadar ülkede hiç koronavirüs olmadığını iddia etmiş, ancak geçen ay ülkeye Güney Kore'den giren bir kişide virüs olduğunu kabul etmek zorunda kalmıştı. Kim Jong, birkaç gün önce hükümet yetkilileriyle bir toplantı yaparak ülkesinin covid-19'dan korunması için gerekli önlemlerin görüşüldüğü bir toplantı yaptı.

Radio Free Asia ve Kuzey Kore'den tanıkların bildirdiğine göre, acımasızlığıyla tanınan Kim Jong ülkeye koronavirüs girmesinin önüne geçmek için korkunç bir karar verdi.

SORGUSUZCA VURULMASINI EMRETTİ

Kim jon-un, Kuzey Kore - Çin arasındaki sınıra 1 kilometreden fazla yaklaşan herkesin kim olduğuna bakılmadan sorgusuzca vurulmasını emretti!

Çin sınırına yakın Hamgyong bölgesi sakinlerinin aktardığına göre Kim Jong'un emri koronavirüs salgını bitene kadar geçerli olacak.

Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın emrine göre Hamgyong bölgesi polisi Çin sınırına yaklaşan herkesi orada bulunma sebeplerine bakılmaksızın vurma emri almış durumda.

Polis bölge halkına yaptığı açıklamada 'Koronavirüs dünyada ülkemiz dışında her yere yayıldı. Düşman, virüsü sınırımızdan içeri sokmaya çalışacaktır.' dediği iddia edildi.

Polis aynı zamanda sınır bölgesinde yaşayan vatandaşlara çevrede gördükleri yabancılara ve düşman aktivitelerine karşı uyanık olunması çağrısı da yaptı.

Kuzey Kore - Çin sınırı 1400 kilometreden fazla. Sınır ülkenin dört ayrı bölgesine de yayılmış durumda.

Dünyanın gizemli kutusu Kuzey Kore'de sular durulmuyor. Geçtiğimiz günlerde Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un kız kardeşine tüm yetkilerini verdiği iddiası gündeme bomba gibi düşmüştü.

Yeni açıklamalar ise dünyayı daha da şaşırtmış durumda. Güney Kore'nin eski başkanı Kim Dae-jung'un eski yardımcısı Chang Song-min, Kuzey Kore liderinin kötüleşen sağlığı hakkındaki gerçeği sakladığını ve diktatörün komada olduğunu iddia etti.

Bu yıl kamuoyu önünde görünmemesi nedeniyle Kim'in gerçek sağlık durumuna ilişkin spekülasyonlar git gide daha da artmış durumda. Yerel medyaya konuşan Chang Song-min, "Onun komada olduğunu düşünüyorum ama hayatı sona ermedi" ifadelerini kullandı.

Chang Song-min ayrıca, 33 yaşındaki diktatörün kız kardeşi Kim Yo-jong'un, kardeşinin bazı güçlerini devralmak için en önemli konumda olduğunu ekledi.

Bu haftanın başlarında, Kim Jong Un'un kız kardeşini Kuzey Kore'nin ikinci komutanlığına terfi ettirdiği iddia edilmişti.

Ağabeyinin hala Kuzey Kore üzerinde 'mutlak otoritesini' koruduğu ancak iktidarın 'stresi' ile başa çıkmasına yardımcı olmak için bazı sorumlulukları kız kardeşine devretti.

Kız kardeş artık, Kuzey Kore'nin ABD ve Güney Kore ile ilişkilerinden sorumlu olan bir görev üstlenmiş durumda ve oldukça da güçlü bir konumda.

Güney Kore istihbarat servisi, patlattığı son bombada Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un, kız kardeşi Kim Yo-jong'un da aralarında bulunduğu danışmanlarına daha fazla yetki devrettiğini iddia etti.

Tıpkı ağabeyi gibi bir kapalı kutu olan Kim Yo-jong, tüm dünyanın merak ettiği bir siyasi figür ve her geçen gün ülkesinin yönetiminde daha çok pay sahibi olmaya başladığı görülüyor.

HAKKINDA ÇOK AZ ŞEY BİLİNİYOR

Kuzey Kore'de birçok yetkili gibi, kendisi hakkında fazla bir bilgi yok. 30'lu yaşlarının başında olduğu tahmin ediliyor. Güney Kore istihbarat kurumlarına göre, 1987; ABD hükümetine göre ise 1989 doğumlu.

Yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.600 karakter kaldı
×

Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir.
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde akittv.com.tr’nin görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır.
Yazılanlardan akittv.com.tr sorumlu tutulamaz.

0 Yorumlar
  • Yeniden eskiye
  • Eskiden yeniye
  • Öne Çıkanlar